Aanbesteding woningcorporatie mislukt door te hoge bouwkosten

De hoge bouwkosten zorgen nog steeds voor problemen met aanbesteden. Zo ook in Bruinisse. VJ sprak met Marco van der Wel, directeur-bestuurder van woningcorporatie Zeeuwland over de mislukte aanbesteding. "Aanbesteden in deze markt werkt nu niet." 

Reacties

Gezien alle publiciteit over aanbestedingen is de reactie van de bestuurder wel een beetje naïef. Vooral, omdat vorig jaar het blijkbaar ook al fout ging. Ook de reactie "de prijzen zullen dalen" geven aan dat ieder besef over de juridische kanten van de huidige aanbesteding ontbreekt. Jammer.

Geplaatst door Stan van den Eijnden op 28 juni 2019 om 22:03

Dossier Bouwkosten

‘Aanbestedingen kan je beter uitstellen tot volgend jaar’

VJ sprak met Ted Peek van BDB Bouw(kosten)data over de huidige markt. De bouwsector floreert als nooit tevoren, maar de kosten zijn de afgelopen tijd flink gestegen. Hoe kan je als ontwikkelaar of opdrachtgever hier het beste mee omgaan? “Door pro-actief in te spelen op de stijgende bouwkosten kan je het beste rendement behalen.”

11 februari 2019 om 11:07 | 5 min

'De top van de bouwkosten zal in 2020 bereikt worden'

De sterk aantrekkende vastgoedmarkt en de grote druk tot productie in de Nederlandse bouwsector hebben geleid tot oplopende prijzen in de bouw. Maar hoe lang blijven deze prijzen nog stijgen? En hoe kan je besparen op kosten? Deze vragen en meer werden beantwoord tijdens het congres ‘Bouwkosten en Vastgoed’.

5 december 2018 om 12:27 | 5 min

Lees onze special over Vastgoedfinanciering