Aanbesteding woningcorporatie mislukt door te hoge bouwkosten

De hoge bouwkosten zorgen nog steeds voor problemen met aanbesteden. Zo ook in Bruinisse. VJ sprak met Marco van der Wel, directeur-bestuurder van woningcorporatie Zeeuwland over de mislukte aanbesteding. "Aanbesteden in deze markt werkt nu niet." 

Reacties

Stan van den Eijnden

Gezien alle publiciteit over aanbestedingen is de reactie van de bestuurder wel een beetje naïef. Vooral, omdat vorig jaar het blijkbaar ook al fout ging. Ook de reactie "de prijzen zullen dalen" geven aan dat ieder besef over de juridische kanten van de huidige aanbesteding ontbreekt. Jammer.

Geplaatst op 28 juni 2019 om 22:03


Dossier Bouwkosten

Beleggers roepen wederom op tot verruiming bouwregels Amsterdam

Geld is er genoeg en ook aan de wil ontbreekt het niet, maar institutionele vastgoedbeleggers kunnen alleen nog in de hoofdstad nieuwe middenhuurwoningen realiseren als de gemeente de bestaande beleidskaders verruimt. Anders dreigt een grote crisis. Dat blijkt uit de gisteren gehouden bijeenkomst tussen vastgoedbeleggers en de Amsterdamse gemeenteraad waar VJ bij aanwezig was. 

‘Aanbestedingen kan je beter uitstellen tot volgend jaar’

VJ sprak met Ted Peek van BDB Bouw(kosten)data over de huidige markt. De bouwsector floreert als nooit tevoren, maar de kosten zijn de afgelopen tijd flink gestegen. Hoe kan je als ontwikkelaar of opdrachtgever hier het beste mee omgaan? “Door pro-actief in te spelen op de stijgende bouwkosten kan je het beste rendement behalen.”

11 februari 2019 om 11:07 | 5 min

Lees onze special over Special Vastgoedbeslissers 2021