Waarom investeren in een vastgoedfonds?

Investeren in vastgoed is een van de meest stabiele investeringen die u als belegger kunt doen. Vastgoed stijgt altijd in waarde, is stabiel en de huidige cijfers van het CBS laten zien dat de woningtekorten nog altijd zullen aanhouden. Investeren in een vastgoedfonds is daarom een goede optie, zo betoogt Esther Dekker in haar artikel.

Er kunnen verschillende redenen zijn om te investeren in een vastgoedfonds. Sommige investeerders vinden het product ‘vastgoed’ waanzinnig interessant maar willen niet de stress ervaren van het aankopen, verhuren en onderhouden van hun portefeuille.

Een andere reden om in een fonds te willen investeren is het feit dat sommige investeerders zichzelf te oud vinden om nog een eigen vastgoedportefeuille op te bouwen. Tevens is er een doelgroep die naast een eigen portefeuille graag in een fonds investeert om zo een stuk risicospreiding in te bouwen. Als laatste is een vastgoedfonds een mooie optie voor beleggers die het vermogen (nog) niet hebben om een eigen portefeuille op te bouwen.

Digitalisering
Juist op het gebied van gezamenlijk investeren in vastgoed zien we een gigantische ontwikkeling naar digitalisering. Deze beweging zorgt ervoor dat processen sneller en efficiënter ingericht kunnen worden. Hierdoor worden processen goedkoper en dat uit zich in het voordeel van de eindgebruiker: de investeerder.

Laag instappen
Door digitalisering kunnen instapmodellen verlaagd worden. Op dit moment kunt u als belegger al vanaf een minimale inleg van €1000 investeren in vastgoed. Ideaal voor beleggers die geen tonnen op hun bankrekening hebben maar toch graag rendement op hun vermogen willen maken.

Crowdfunding
Zogenaamde crowdfunding platformen maken het investeren in vastgoed steeds eenvoudiger en sneller. Het gehele proces vindt via internet plaats. Dit betekent dat u elk moment van de dag op elke plek kunt investeren in interessante vastgoedprojecten.

Tevens krijgt u de beschikking over een eigen dashboard. Hierin kunt u uw investeringen volgen maar ook eventueel de aan u uitgekeerde rendementen weer herinvesteren. Op deze manier kunt u als belegger gericht met investeren in vastgoed bezig zijn, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over leegstand, vastgoedbeheer of het juiste object aankopen.

Wilt u zelf ervaren hoe dit werkt? Maak dan een account aan op maxcrowdfund.com.

DIt artikel werd geschreven door drs. Esther Dekker, vastgoed directeur van Dominium en Max Property Group Nederland én verhuurspecialist binnen Max Property Rentals in Rotterdam.

Wilt u meer informatie over dit onderwerp of andere onderwerpen? Neem dan contact met Esther op of volg haar via Facebook, Instagram of LinkedIn.

 



Reacties


Laatste nieuws