Timpaan bestormt de markt met innovatief concept Smartwoning

Projectontwikkelaar Timpaan uit Hoofddorp heeft met Smartwoning een innovatief woningconcept ontwikkeld. De eerste woningen van dit door Vastbouw gebouwde type zijn een aantal maanden geleden in verkoop gegaan in Ursem.

De komende periode gaan de partijen samen het Smartwoning concept doorontwikkelen en verfijnen. Door elkaars kennis, ervaring, netwerk en expertise te combineren wordt ervoor gezorgd dat de Smartwoning op vele plaatsen in Nederland gerealiseerd kan gaan worden in de komende jaren.

Het concept beantwoordt volgens Timpaan aan een grote woonvraag die in de Randstad speelt. Eerder werd op de Provada tussen deze Timpaan en Vastbouw een overeenkomst getekend om de samenwerking naar een hoger plan te tillen.

Geen winst uitkeren
In de Randstad is veel meer vraag dan aanbod. Met de huidige huizenprijzen wordt het steeds lastiger voor bijvoorbeeld alleenstaanden, kleine huishoudens en senioren om een woning te kopen. Vanuit een maatschappelijk betrokken achtergrond wil Timpaan een bijdrage leveren om een grondgebonden woning binnen ieders bereik te houden. Dit kan onder meer omdat Timpaan als stichting opereert en geen winst hoeft uit te keren aan aandeelhouders. Deze structuur maakt het mogelijk om meer te investeren in woonkwaliteit van de projecten.

Bezoektip: Congres Nieuwe Woonvormen op 20 juni.

Reacties

Lees onze special over Rotterdam Special