VJ Commentaar: Vastgoedeigenaren hebben ook schuld aan drama Hudson’s Bay

VJ Commentaar: Vastgoedeigenaren hebben ook schuld aan drama Hudson’s Bay

Ruim drie jaar na het faillissement van V&D telt de Nederlandse retailsector de dagen af voor opnieuw een bankroet van enorme omvang. Dat Hudson’s Bay afstevent op een faillissement is wel duidelijk. De vastgoedsector gaat hierin niet vrijuit.

Reacties

Wie het concept al kende voor opening van d ewinkels had al twijfel moeten hebben. Wie binnen 2 weken na opening (zelfs in Amsterdam en Den Haag) de winkels had bezocht wist het al zeker: niet OF Hudson's Bay het zou redden, maar WANNEER het afgelopen zou zijn was meer de vraag. De binnensteden hebben nu wat minder leegstand, dus een mooi moment voor herontwikkeling naar een bestendig concept en geen 'middle-of-the-road' warenhuizen meer. die rol is overgenomen door internet-shopping.

Geplaatst door bastiaan driessen op 13 juni 2019 om 18:48

Dossier Hudson's Bay
Huurgarantie Hudson’s Bay nog ruim €400 miljoen waard

Huurgarantie Hudson’s Bay nog ruim €400 miljoen waard

De langlopende huurcontracten met de verlieslatende warenhuisketen Hudson’s Bay voor de 15 vestigingen in ons land hadden bij de start een totale contractwaarde van circa een miljard euro. Daarvan was circa de helft gegarandeerd door de Canadese moedermaatschappij. Twee jaar later is daar nog €400 miljoen van over. Dat blijkt uit berekeningen van VJ.

UPDATE: Winkelbeleggers in onzekerheid over aanstaande sluiting winkels Hudson's Bay

Winkelbeleggers als a.s.r. real estate, Syntrus Achmea, Wereldhave en Kroonenberg Groep die winkels aan Hudson's Bay verhuren, verkeren in onzekerheid over de aanstaande sluiting van de winkels van de Canadese retailer. Dat blijkt uit een eerste rondgang van beleggers door VJ. "Ze hebben wel een exploitatieplicht", zo vertelt Lesley Bamberger van Kroonenberg Groep. UPDATE: ook IEF Capital reageert. 

3 september 2019 om 10:00 | 5 min

Lees onze special over Energietransitie