VJ Commentaar: Vastgoedeigenaren hebben ook schuld aan drama Hudson’s Bay

Ruim drie jaar na het faillissement van V&D telt de Nederlandse retailsector de dagen af voor opnieuw een bankroet van enorme omvang. Dat Hudson’s Bay afstevent op een faillissement is wel duidelijk. De vastgoedsector gaat hierin niet vrijuit.

Reacties

Wie het concept al kende voor opening van d ewinkels had al twijfel moeten hebben. Wie binnen 2 weken na opening (zelfs in Amsterdam en Den Haag) de winkels had bezocht wist het al zeker: niet OF Hudson's Bay het zou redden, maar WANNEER het afgelopen zou zijn was meer de vraag. De binnensteden hebben nu wat minder leegstand, dus een mooi moment voor herontwikkeling naar een bestendig concept en geen 'middle-of-the-road' warenhuizen meer. die rol is overgenomen door internet-shopping.

Geplaatst op 13 juni 2019 om 18:48


Dossier Hudson's Bay

Failliete Hudson's Bay doet nog altijd veel stof opwaaien in Nederland

Het faillissement van Hudson's Bay in Nederland heeft nog steeds veel voeten in de aarde, blijkt uit het tweede faillissementsverslag van de retailketen. Zo zijn de curatoren verwikkeld in een rechtszaak met de uitkoopadviseur Gordon Brothers. Ook wil het moederbedrijf 25 partijen, waaronder vastgoedeigenaren, onder ede verhoren over mogelijke kartelvorming. 

13 mei 2020 om 13:50 | 2 min

Positie verhuurders van Hudson's Bay, geeft een garantie wel zekerheid?

Het juridische getrouwtrek rondom het vertrek van Hudson's Bay roept veel vragen op. Hoeveel zekerheid biedt een huurgarantie voor een verhuurder? En wat voor impact heeft de surseance van betaling? Wilmy Westerhof, insolventiespecialist CMS en Evert Baart, vastgoedspecialist Van Diepen Van der Kroef zetten de feiten voor VJ op een rij. 

9 december 2019 om 15:10 | 8 min

CBRE GI: ‘Wij overwegen in beroep te gaan’

Het vertrek van Hudson’s Bay uit Nederland is een juridische strijd geworden waarin de exploitatieplicht de hoofdrol speelt. VJ sprak met de verschillende beleggers waarmee de retailer een huurcontract heeft afgesloten om te vragen wat hun volgende stap is. Vandaag aan het woord: CBRE GI en a.s.r. real estate.

5 december 2019 om 15:00 | 2 min

Lees onze special over Special Vastgoedbeslissers 2021