'Toekomst Hudson's Bay panden om twee redenen veel rooskleuriger'

Uit de ervaringen met de leegstaande V&D-panden blijkt dat er voldoende oplossingen voorhanden zijn om nieuwe bestemmingen en gebruikers voor de panden te vinden. De Hudson's Bay panden hebben hierin om twee redenen zelfs een streepje voor, zo schrijft Gertjan Slob, directeur Onderzoek bij Locatus in zijn blog. 

Dit artikel is alleen voor abonnees

U kunt het artikel niet volledig lezen omdat u nog niet bent ingelogd. Log in of word abonnee van Vastgoedjournaal.nl. U en uw collega's krijgen toegang tot al het nieuws, interviews en achtergronden. Uw onderneming zal tevens elke werkdag de populaire nieuwsbrief ontvangen.

Abonnement afsluitenInloggen

Of wilt u dagelijks onze gratis nieuwsbrief ontvangen? Klik dan op deze link.

Reacties

Maurice Kempers

Ik zou juist willen beweren dat de toekomst veel minder rooskleurig is om twee redenen. De voormalige V&D panden die succesvol zijn getransformeerd hadden geen kans meer als (volledige) retaillocatie en de eigenaren hadden eigenlijk geen andere keus dan transformeren. De Hudson's Bay locaties zijn de betere locaties waarbij de meeste eigenaren zeer fors hebben geinvesteerd in de panden om ze voor Hudson's Bay gereed te maken. Alsnog transformeren zou een enorme kapitaalvernietiging zijn. De locaties zijn zeker kansrijk maar er is momenteel geen enkele partij op zoek naar een dergelijk volume. Ondanks wensdenken van sommige retaildeskundigen die nog steeds hopen op een wederopstanding van een V&D. Ook het tweede argument pleit nou juist niet echt in het voordeel voor een rooskleurige toekomst. De kans dat Hudson's Bay zeer forse afkoopsommen moet gaan betalen is zeer groot. De urgentie voor vastgoedeigenaren om kost wat kost een oplossing te vinden voor de panden neemt hiermee alleen maar af. Tenslotte is de huur voor de komende jaren al binnen en acht ik de kans niet groot dat een verhuurder wederom gaat investeren in het pand. Kortom, de toekomst van de Hudson's Bay panden is veel somberder dan gedacht.

Geplaatst op 6 september 2019 om 15:44


Dossier Hudson's Bay

Failliete Hudson's Bay doet nog altijd veel stof opwaaien in Nederland

Het faillissement van Hudson's Bay in Nederland heeft nog steeds veel voeten in de aarde, blijkt uit het tweede faillissementsverslag van de retailketen. Zo zijn de curatoren verwikkeld in een rechtszaak met de uitkoopadviseur Gordon Brothers. Ook wil het moederbedrijf 25 partijen, waaronder vastgoedeigenaren, onder ede verhoren over mogelijke kartelvorming. 

13 mei 2020 om 13:50 | 2 min

Positie verhuurders van Hudson's Bay, geeft een garantie wel zekerheid?

Het juridische getrouwtrek rondom het vertrek van Hudson's Bay roept veel vragen op. Hoeveel zekerheid biedt een huurgarantie voor een verhuurder? En wat voor impact heeft de surseance van betaling? Wilmy Westerhof, insolventiespecialist CMS en Evert Baart, vastgoedspecialist Van Diepen Van der Kroef zetten de feiten voor VJ op een rij. 

9 december 2019 om 15:10 | 8 min

CBRE GI: ‘Wij overwegen in beroep te gaan’

Het vertrek van Hudson’s Bay uit Nederland is een juridische strijd geworden waarin de exploitatieplicht de hoofdrol speelt. VJ sprak met de verschillende beleggers waarmee de retailer een huurcontract heeft afgesloten om te vragen wat hun volgende stap is. Vandaag aan het woord: CBRE GI en a.s.r. real estate.

5 december 2019 om 15:00 | 2 min

Lees onze special over Vastgoedfinanciering Special 2021