Rotterdam: inspecteer uw huurwoning, anders mogelijk boete

Verhuren in Rotterdam is aan regels gebonden. Zo zijn er niet alleen landelijke regels die via bijvoorbeeld de huurwet geregeld worden, ook zijn er regionale en zelfs plaatselijke regels die via een gemeente geregeld worden. Meestal zijn deze regels terug te vinden op de website van een gemeente of via de huisvestingsverordening. Een artikel van vastgoedspecialist Esther Dekker.

De gemeente Rotterdam geeft via hun website enkele tips voor verhuur. Deze worden ook wel richtlijnen voor goed verhuurderschap genoemd. Dit doen ze om met name misstanden in huurwoningen zoals een hennepkwekerij of safe house tegen te gaan. In samenwerking met Flikken Rotterdam heeft de gemeente hier een korte film over gemaakt.

Inspecteren
Een belangrijke tip van de gemeente Rotterdam is het inspecteren van de huurwoning. Een huurwoning moet minstens 2 tot 4 keer per jaar geïnspecteerd worden. Deze inspectie legt u vast met foto’s en een rapportage. Belangrijk is dat u de eerste inspectie binnen 3 maanden na het ingaan van het huurcontract heeft gedaan.

Boetes
Gaat er iets mis in het door u verhuurde vastgoed en u heeft de richtlijnen van de gemeente niet opgevolgd? Dan riskeert u een boete van soms wel 4000 euro en het risico op sluiting van het pand door de gemeente. Als uw pand gesloten wordt betekent dit dat u het gedurende een aantal maanden niet meer kan verhuren. Dit heeft tot gevolg dat u een gigantische inkomensderving hebt omdat u geen huurpenningen kunt innen.

Veilig verhuren
Zorg dat u als verhuurder op de hoogte bent van de wet- en regelgeving van de gemeente waarin u verhuurd. Op 14 juni vindt er een masterclass veilig verhuren plaats. In deze masterclass wordt ingegaan op de regelgeving binnen de gemeente Rotterdam. Tevens zullen de verschillende soorten huurcontracten besproken worden en leert u hoe de puntentelling precies werkt.

Inschrijven kan via deze link: https://academy.maxpropertygroup.com/agenda/masterclass-veilig-verhuren-14-6-2019/

DIt artikel werd geschreven door drs. Esther Dekker, vastgoed directeur van Dominium en Max Property Group Nederland én verhuurspecialist binnen Max Property Rentals in Rotterdam.

Wilt u meer informatie over dit onderwerp of andere onderwerpen? Neem dan contact met Esther op of volg haar via Facebook, Instagram of LinkedIn.

Reacties

Lees onze special over Rotterdam Special