Hoogste rendement met huurwoningen in Vlaardingen, Schiedam en Maastricht

Vlaardingen (foto), Schiedam en Maastricht vormen samen de top-3 best renderende steden als het gaat om de aankoop van residentieel vastgoed voor verhuur. Dat blijkt uit onderzoek van de Nederlandse huizenmarkt door Vastgoedtool.com.

Rotterdam die in 2017 nog op de eerste plaats stond, is weggezakt naar de elfde plaats. Volgens initiatiefnemer Erik de Voogd van Vastgoedtool.com, komt dat doordat meerdere beleggers uit andere grotere steden nu ook Rotterdam hebben ontdekt. Ook steden als Amsterdam (63ste), Den Haag (22e) en Utrecht (49ste) komen al enkele jaren niet meer in de top 10 voor.

 

 

Bovenstaande uitkomst is gebaseerd op circa 80.000 woningen die te huur of te koop werden aangeboden in de periode 2018/2019. Het gaat om woningen met een bewoonbaar oppervlakte van tussen de 50 en 100 m2.

De Vastgoedtool is een gratis hulpmiddel voor beleggers en verzamelde online in de afgelopen vijf jaar data van meer dan 650.000 woningen. Door het gebruik van algoritmes en big data, geeft de tool antwoorden op vragen als: wat is de beste vastgoedbelegging en voor hoeveel kan ik deze verhuren?

De complete lijst met de rendementen in 73 plaatsen is HIER gratis aan te vragen.

Reacties