Tijdelijke huisvesting met een permanent karakter

Koers Groep is sinds kort partner en vertegenwoordiger in de Benelux van Kodasema, een in Estland gevestigde onderneming gespecialiseerd in oplossingen voor flexibele, modulaire huisvesting, die ze onder de naam KODA op de markt brengt. Deze modulaire, prefab oplossingen zijn eenvoudig te vervoeren en kunnen binnen een dag turnkey worden geplaatst en in gebruik genomen.

Koers introduceert hiermee een innovatief antwoord op nieuwe woon- en werkvragen, aldus directeur Harold Koers. Harold Koers signaleert een nieuwe stroming waarin tijdelijke huisvesting met een permanent karakter plek terrein aan het winnen is. En waarmee snel, efficiënt en gefaseerd kan worden ingespeeld op veranderingen van functie of gebruik. Harold Koers: “Gebouwen veranderen op dit moment razendsnel van functie en betekenis door sociale en technologische ontwikkelingen. Wij kunnen daarop inspelen met KODA, een innovatief, modulair totaalconcept waarin verwarming/verkoeling en ventilatie zijn ingebouwd.”

Smart housing
Het KODA-concept vormt volgens Harold Koers het antwoord op de huidige vraag naar duurzame, flexibele en modulaire huisvesting. Huisvesting voor zowel wonen als voor werken en andere functies, zoals recreatie, onderwijs, short stay huisvesting, tijdelijk kantoor, zorg en horeca. Koers: “Met het KODA-concept is het mogelijk flexibel en modulair in te spelen op vragen uit de markt, waar en wanneer dan ook. KODA is smart housing to the max.”

De naam KODA is afkomstig uit het Ests, waar het verwijst naar een traditionele hut die eenvoudig opgebouwd, afgebroken, vervoerd en weer opgezet kan worden. “KODA biedt veel meer ruimte dan je van buitenaf gezien zou denken”, aldus CEO Birgit Linnamäe van Kodasema, “het is een slimme, duurzame ruimte die flexibel ingezet kan worden voor iedere denkbare activiteit.” KODA vormt het summum van hedendaags minimalistisch design, met z’n hoge plafond, LED verlichting, heldere lijnen en een glazen voorpui van driedubbel glas. De leefruimte is voorzien van een volledig uitgeruste badkamer. Een compacte trap leidt naar de loftachtige mezzanine die kan worden ingericht als slaap-, studeer-, opslagruimte, of wat dan ook.

Minieme ecologische voetafdruk
“KODA komt optimaal tegemoet aan de huidige huisvestingstrends die vandaag de dag worden gesteld door moderne wereldburgers”, stelt Linnamäe, “door het compacte, maar toch ruimte biedende ontwerp heeft het concept een minieme ecologische voetafdruk. KODA reist met je mee, waar je ook heen gaat. KODA Park gemeenschappen kunnen snel en eenvoudig worden opgezet en net zo makkelijk weer verplaatst.”

Legoliseren van de bouw
KODA past ook in het duurzaamheidsdenken dat op het ogenblik steeds belangrijker wordt. Koers: ”De wereld om ons heen verandert razendsnel. Onze ecologische footprint moet kleiner worden. Circulair bouwen kan daarbij helpen, maar ook het KODA concept kan antwoord bieden op de vraag naar een slimmere wijze van huisvesten. En op een duurzame manier inspelen op de vraag naar nieuwe uitdagingen op het gebied van wonen en werken."

"Als je de vastgoedmarkt vergelijkt met de automotive branche dan kunnen er nog grote stappen gemaakt worden. Ook daar wordt steeds meer gewerkt op basis van modulaire platforms: slimme, schaalbare productiewijze en tegelijkertijd brede inzetbaarheid. Wat wij als Koers ervan leren is dat technologie de belangrijkste drijfveer is voor veranderingen en innovatie. En dat we toe gaan naar het legoliseren en de industrialisatie van de bouw. Met KODA zitten wij daarbij op de eerste rij," aldus Koers tot slot. 

Reacties

Lees onze special over Vastgoedfinanciering Special 2022