Nu bieden op koopwoningen via Homesonline365.com

Voor het inschrijven op koopwoning(projecten) op Homesonline365.com krijgt iedereen de mogelijkheid zich in te schrijven op basis van de V.O.N -prijs in de prijslijst. Maar hogere inschrijvingen maken wel de meeste kans om de gewenste woning te bemachtigen.

Hans Veenhuijsen van Homesonline365.com: “Vanaf het moment dat er voor de verkoper een aanvaardbare inschrijving is zal het appartement in optie worden gegeven.” Hij wijst erop dat dit dus elke dag kan vanaf de start van de inschrijving.

“Het gaat dus niet om de eerste, de snelst gedane inschrijvingen of die op het laatste moment zijn gedaan voordat de inschrijving zou sluiten, maar vanaf de datum inschrijving. Elke dag zal bekeken worden of er inschrijvingen zijn die de basis vormen voor het geven van een optie. Nogmaals: dat kan bijvoorbeeld de vraagprijs of een hogere inschrijving zijn”, vertelt Veenhuijsen.

Kans vergroten
Inschrijvers hebben altijd de mogelijkheid om een bod boven de V.O.N. prijs te plaatsen. “Hiermee vergroot je de kans om de inschrijving te winnen en de woning in optie te verkrijgen. De verkoper houdt zich overigens het recht van gunning voor.”

Al eerder werd het project Frits van ontwikkelaar MRP in Eindhoven via Homesonline365 succesvol verkocht. Vanaf vandaag gaat gebouw Benjamin in S-West in Eindhoven in de verkoop (foto). Dit is eveneens een ontwikkeling van MRP Development. “Binnenkort start de verkoop van vijf appartementen in Vinkeveen aan de Groenlandsekade evenals later nog eens 200 woningen in Zaandam via Homesonline365”, vertelt Veenhuijsen.

Voortgang bijhouden
Iedereen kan 24/7 via het platform www.homesonline365.com de voortgang volgen en de hoogte van de biedingen en eventuele bijbehorende voorbehouden van andere geïnteresseerden op de site zien. De persoonlijke gegevens van de kandidaten blijven uiteraard anoniem.

“Indien een kandidaat een optie krijgt op een woning maar op meerdere woningen heeft ingeschreven - maximaal 5 - dan vervallen gelijktijdig de inschrijvingen op de andere woningen waarop is geboden. Ook dit is weer zichtbaar op het online platform.”

Toewijzen kandidaten
Als uitgangspunt zullen de woningen worden toegewezen op basis van de hoogste biedprijs per bouwnummer. Maar de eventuele bijbehorende voorbehouden kunnen ook van doorslaggevend belang zijn.

Alle ingeschrevenen per bouwnummer krijgen volgens Veenhuijsen per e-mail bericht over de uitslag van de toewijzing. De kandidaten die een woning toegewezen krijgen, worden door de makelaar telefonisch benaderd om een afspraak te maken voor een verkoopgesprek.

Deze kandidaten ontvangen een bevestigingsmail van de ingeplande afspraak en reservering van het toegewezen bouwnummer.

Haalbaarheid
Een reservering wordt omgezet in een optie wanneer er duidelijkheid bestaat over de financiële haalbaarheid om de woning aan te kopen. Aan een reservering zijn geen rechten te ontlenen.

Indien een betreffende woning in optie is gegeven aan een andere kandidaat, maar die woning was ook jouw voorkeur, dan kun je de voortgang volgen via het online platform van Homesonline365.com. Indien de woning van jouw keuze weer vrijkomt, kun je dat ook weer zien en ontvang je daarover per mail een bericht.

Reacties

Lees onze specials over Vastgoedfinanciering