Crowdfundingplatform Geldvoorelkaar.nl haalt €175 miljoen op

Het Nederlandse crowdfundingplatform Geldvoorelkaar.nl haalde in december 2018 als eerste plaform meer dan €150 miljoen op. Nu, nog geen vijf maanden later, staat de teller op €175 miljoen, aldus Geldvoorelkaar.nl. Mede dankzij de sterke vraag vanuit de vastgoedsector.

Sinds de oprichting in 2011 zijn via Geldvoorelkaar.nl bijna 1500 projecten gefinancierd, met behulp van zo’n 215.000 ingelegde bedragen. Geldvoorelkaar.nl is daarmee het grootste crowdfundingplatform in ons land.

Netto jaarrendement 4,32%

Lees ook het recente onderzoek dat CrowdfundingCijfers.nl in samenwerking met Vastgoedjournaal heeft opgezet: Crowdfunding voor vastgoed sterk in opmars

De €175 miljoen financiering is volledig opgebracht door de crowd, zonder bijdrage van institutioneel geld. Investeerders behalen via Geldvoorelkaar.nl een gemiddeld bruto rendement van 7,22%. Netto is dat 4,32%. Het netto rendement wordt berekend door de kosten en leningen met achterstanden van 90 dagen volledig af te boeken. Daarmee volgt het platform de aanbevelingen van de AFM.

Vastgoedsector grote vrager
Het laatste jaar groeit met name de interesse vanuit de vastgoedsector in crowdfunding als financieringsvorm. Edwin Adams, directeur en oprichter van Geldvoorelkaar.nl: "De sterke interesse uit de vastgoedsector zorgt voor gemiddeld grotere projecten, met meer zekerheden voor investeerders door hypothecaire dekking. Daarom verwacht ik dat wij dit jaar ruim boven de € 200 miljoen uit zullen komen."

Ook voor de totale crowdfundingmarkt rekent Adams op een sterke groei. "Ik verwacht dat de totale crowdfundingmarkt in Nederland dit jaar boven de 0,5 miljard euro zal stijgen. Daarmee vertegenwoordigt crowdfunding een steeds belangrijkere rol in de financiering van het MKB en in de mogelijkheden voor investeerders. Die groei zal de komende jaren doorzetten, mede door aanvullende regelgeving (Basel IV), waardoor banken minder financieren."

Reacties

Lees onze special over Rotterdam Special