IC Netherlands koopt woongebouw The FIZZ op Strijp-S

Ontwikkelaar Spoorzone BV en belegger IC Netherlands hebben een deal voor de aankoop van woongebouw The FIZZ-Strijp in het spoorzonegebied Strijp-S te Eindhoven. Het gebouw telt 18 verdiepingen en bestaat uit 199 huurappartementen, een commerciële ruimte, dakterrassen en verschillende binnentuinen.

Lees ook ons eerdere interview met IC Netherlands: 'Met dit woonconcept wil IC Netherlands het land veroveren.'

Wie zijn er betrokken bij dit project in Eindhoven?
Belegger: IC Netherlands
Project/gebiedsontwikkelaar: Spoorzone BV, gedelegeerd ontwikkelaar SDK Vastgoed (VolkerWessels)
Architect: KENK Architecten
Aannemer: Stam + De Koning Bouw
Operator: The FIZZ by IC Netherlands

Daarnaast zijn er fietsenstallingen en parkeerplekken aanwezig voor de bewoners en bezoekers. De woningen worden uitgevoerd als luxe woonstudio’s. Tevens komen een aantal 'Friends-appartementen'. Dit houdt in dat de huurder een eigen slaapkamer, douche en toilet heeft, maar de woonkamer en keuken deelt met een huisgenoot. Voordeel is dat hiermee ook de huur tussen beide bewoners wordt gedeeld.

Woonconcept
Dit gebouw heeft haar naam te danken aan het woonconcept The FIZZ van IC Netherlands dat zich richt op 'gastvrijheid, service en community'. In het woongebouw komen voorzieningen die 'toezien op onderlinge interactie tussen huurders en het leggen van verbindingen met de directe omgeving'. Standaard in het concept van The FIZZ is de aanwezigheid van een residentmanager op locatie om onder meer activiteiten te organiseren en reparaties uit te (laten) voeren. 

Sinds 2002 is VolkerWessels betrokken bij het voormalige Philips-bedrijventerrein Strijp-S en treedt SDK Vastgoed namens Spoorzone BV op als gedelegeerd gebiedsontwikkelaar. IC Netherlands, of één van haar fondsen, wordt de uiteindelijke eigenaar van het woongebouw.

Nog minimaal 25 gebouwen
“IC Netherlands is gespecialiseerd in betaalbare en hoogwaardige huisvesting voor millennials, studenten en young professionals. Wij hebben als opgave om de komende periode nog minimaal 25 woongebouwen in Nederland te verwerven. Het spoorzonegebied Strijp-S past perfect binnen deze zoektocht van IC Netherlands en sluit naadloos aan op onze woonvisie” aldus managing partner Wouter van den Eijnden van IC Netherlands.

Met de bouw van het woongebouw “The FIZZ–Strijp” aan de Philitelaan wordt in mei gestart en de oplevering wordt in het derde kwartaal van 2021 verwacht.

Reacties

Lees onze special over Special Woonvormen 2022