Start tweede fase nieuwe wijk Weespersluis voor 180 woningen in Diemen

De bouw van de tweede fase in Lanenrijk - Weespersluis in Diemen is gestart in aanwezigheid van toekomstige bewoners, gemeenteambtenaren, projectontwikkelaars en genodigden. 

Lanenrijk is het eerste deelgebied dat in Weespersluis wordt gerealiseerd. De eerste fase van Lanenrijk is onlangs door ontwikkelcombinatie Blauwhoed/Van Wijnen opgeleverd en de eerste bewoners hebben hun intrede genomen.

Deze tweede fase bestaat, net als fase 1, uit circa 180 woningen. Blauwhoed/Van Wijnen starten met de bouw van 25 bijzondere woningen. De woningen zijn ontworpen door Mulleners + Mulleners met een rijke architectuur, bijzondere plattegronden en ruime tuinen die goed liggen op de zon en aan het water. Bijna geen huis is hetzelfde.

2750 woningen
Weespersluis is een nieuw woonlandschap van ca 2750 woningen met veel ruimte voor natuur en water. De woningen in het deelgebied Lanenrijk worden gebouwd in de zogenaamde ‘fin de siècle’ stijl. Deze stijl kenmerkt zich door rijk gedetailleerde gevels, veranda’s, ornamenten, bijzondere kozijnen en bijvoorbeeld hogere plafonds. Dit sluit perfect aan bij het authentieke karakter van Weesp en bij de buitenplaatsen langs de Vecht.

In de zomer van 2019 komt de derde fase van Lanenrijk/Weespersluis in verkoop.

Gebiedsontwikkeling Weespersluis
Weespersluis is een grote gebiedsontwikkeling met veel aandacht voor water en groen. Slechts een derde van de ruimte wordt bebouwd. Ook komen er voorzieningen als een basisschool, sporthal, winkels en horeca in Weespersluis zelf. Weespersluis bestaat uit drie deelgebieden, Lanenrijk, Vechtrijk en Waterrijk. Lanenrijk is het eerste deelgebied van Weespersluis dat in meerdere fases wordt gerealiseerd. Het ligt in de Bloemendalerpolder aan de rand van Weesp, op korte afstand van Amsterdam.

Weespersluis is een samenwerking van Adriaan van Erk, AM, Blauwhoed, BPD Ontwikkeling en Van Wijnen.

Reacties

Lees onze special over Vastgoedfinanciering