'Kantooreigenaren verschuiven leegstandsrisico's naar flexaanbieders'

Wat als er een crisis uitbreekt? Dan komt een deel van de kantooreigenaren er deze keer stukken beter vanaf. Er is namelijk een groep opgestaan die het leegstandsrisico deels heeft overgenomen én beter op kan vangen: de aanbieders van flexkantoren. Lees verder voor dit VJ Commentaar.

Reacties

het zou mij niet verbazen als voornamelijk op risico locaties (buiten de 4 grote steden) voornamelijk omzet afhankelijke contracten getekend zijn, met name in de jaren 2010 - 2017. Bij de volgende teruggang 'profiteert' de verhuurder dan evenveel als de exploitant. Dan zal tevens blijken hoeveel van deze business centers in stand alone SPV's zijn geplaatst en geen regres bieden bij en tegenvallende conjunctuur. De tijd zal het leren....

Geplaatst door bastiaan driessen op 1 april 2019 om 19:45

Dossier Kantoorconcepten
B. Amsterdam: bruggenbouwer én flexoperator

B. Amsterdam: bruggenbouwer én flexoperator

Namens B. Amsterdam beantwoordde Dieuwke van Buren de 'Vijf vragen aan flexoperators'. Begonnen in het voormalig Innovatie Center van IBM aan de Johan Huizingalaan in Amsterdam-West, heeft het bedrijf naar eigen zeggen 'het grootste startup-ecosysteem van Europa'. Waar staan ze over 10 jaar? 

5 augustus 2019 om 11:35 | 3 min

Lees onze specials over Vastgoedfinanciering