Record: crowdfundingproject haalt binnen 1,5 uur € 2.6 miljoen op

Via crowdfundingplatform Geldvoorelkaar.nl is afgelopen zaterdag een project van € 2.600.000 in recordtijd gefund. Het project van APOC Aviation werd binnen 90 minuten volgeschreven door 833 investeerders. Dat is bijzonder snel, gezien het hoge kredietbedrag. Naast dit project heeft platform Geldvoorelkaar.nl al diverse vastgoedprojecten weten te funden. 

APOC Aviation is een duurzame Nederlandse onderneming die uit de vaart genomen vliegtuigen koopt, demonteert en de gereviseerde onderdelen vervolgens verkoopt voor hergebruik. Al zes keer eerder werd de financiering voor een dergelijk part-out project door crowdfunding investeerders via Geldvoorelkaar.nl bij elkaar gebracht. Dit zevende crowdfunding project werd, gezien het hoge kredietbedrag, zelfs in recordtijd volgeschreven.

Gemiddeld werd er € 3.121 in het project geïnvesteerd, uiteenlopend van € 100 tot tienduizenden euro’s of zelfs een ton. De ondernemers van APOC kozen bewust voor crowdfunding, zodat ook kleinere investeerders de kans hebben om bij te dragen aan de verduurzaming van de luchtvaartbranche.

Reacties

Lees onze special over Rotterdam Special