Beleggers kunnen investeren in grondfonds Annexum

Beleggers die willen investeren in grond kunnen nu ook terecht biij fondsenaanbieder Annexum. Die heeft hiervoor Beleggingsmaatschappij Grondfonds geïntroduceerd. Het fonds belegt in erfpacht uitgegeven grondposities onder verkochte nieuwbouwkoopwoningen en appartementen. Annexum hoopt hiermee €2,06 mln bij beleggers op te halen.

"Grond is tastbaar, solide en schaars in Nederland. Daarnaast biedt de erfpachtstructuur beleggers zekerheid. Deze combinatie maakt dat wij grond onder verkochte woningen als een sterke investering zien", aldus Sander Kroodsma, fondsmanager van Annexum.

Beleggingsmaatschappij Grondfonds is een initiatief van Annexum in samenwerking met Wieringerwaard Invest. Het fonds belegt indirect in grond onder 33 koopwoningen en appartementen in de regio Arnhem/Nijmegen. Dat gebied kent een goede infrastructuur, veel bedrijvigheid en intensieve recreatiemogelijkheden. "De grond is in erfpacht uitgegeven aan de woningeigenaar. Woningbezitters betalen in eerste instantie de prijs voor de woning en niet voor de grond, waardoor de aanschafprijs lager ligt", vertelt Sander Kroodsma. Beleggingsmaatschappij Grondfonds geeft 206 aandeelcertificaten van 10.000 euro uit aan beleggers. Certificaathouders ontvangen naar verwachting een vast dividend van 5,75% en een winstdeling van 50%. Het verwachte gemiddelde totaalrendement op jaarbasis bedraagt 8,4%.

Reacties