Platform Duurzame Huisvesting tekent intentieverklaring

Op 10 februari ondertekenden de elf leden van het Platform Duurzame Huisvesting een intentieverklaring. De leden verbinden zich hiermee aan de strategische doelstellingen van het platform, dat tot doel heeft om de samenwerking binnen de sector te stimuleren om zodoende de huisvestingsketen te verduurzamen .
De platformleden hebben getekend voor het integreren van duurzaamheid in hun eigen organisatie. Daarnaast activeren zij hun achterban door oplossingen aan te dragen en instrumenten te ontwikkelen die ondersteunen en verduidelijking geven bij de verduurzaming van de huisvestingsketen.

Samenwerking centraal
Alle leden benadrukken dat samenwerking in de keten cruciaal is. Alleen dan kan de sector een echte slag slaan in de verduurzaming van de huisvestingsketen. Rob Boerée, directeur NL Energie en Klimaat van Agentschap NL: "Deze groep mensen staan normaal gesproken niet samen op een podium. Alleen dat al is bijzonder, want samen vertegenwoordigen zij de hele vastgoedketen. De overheid juicht deze ontwikkeling van harte toe. Als Agentschap NL ondersteunen en faciliteren wij dit initiatief dan ook met veel enthousiasme."

Het Platform Duurzame Huisvesting is een alliantie van branche-, kennis- en koepelorganisaties die een belangrijke rol spelen bij huisvesting in de bestaande utiliteitsbouw. Zowel bij het onderhoud en beheer van gebouwen, als bij het investeren en beleggen in gebouwen, en het managen van de gebouwgebonden facilities. Het platform is opgericht in het najaar van 2010. Tijdens het symposium ‘Duurzame Huisvesting, wie is aan zet?' op 10 februari 2011, gaven zij de aftrap om samen aan de slag te gaan met het verduurzamen van de huisvestingsketen.Reacties


Laatste nieuws