CBRE kiest cateringconcept We Canteen voor nieuw hoofdkantoor

In februari 2019 neemt CBRE haar nieuwe kantoor ‘The Core’ in gebruik, waar zij samen met klanten en partners nieuwe, innovatieve werkomgevingen gaat ontwerpen. Voor het gezonde eet- en drinkaanbod kiest CBRE voor We Canteen, dat samenwerkt met lokale food ondernemers.

Om een gezonde werkomgeving in The Core te creëren, past CBRE inzichten toe uit haar Healthy Offices onderzoek, een samenwerking met Universiteit Twente. Zo wordt in het pand de lucht-, licht- en waterkwaliteit geoptimaliseerd en wordt Circadiaanse verlichting ingezet, waarbij er gebruik wordt gemaakt van dag- en nachtlicht. Zo is het licht in de ochtend warm en verandert dat in loop van de dag naar helder wit daglicht; tegen het eind van de werkdag wordt het weer warm. Daarnaast wordt beweging gestimuleerd en is er een gezond eet- en drinkaanbod.

Vers, gezond en duurzaam
Dat gezonde eet- en drinkaanbod gaat We Canteen verzorgen, een snelgroeiend bedrijfshoreca-concept. We Canteen gebruikt lokale producten en streeft naar maximale aandacht voor mens en natuur. Dagelijks bereidt en serveert zij een gevarieerd aanbod van eten en drinken. Ook biedt zij lokale food ondernemers – die in het dagelijks leven een foodtruck, een single dish restaurant of cateringbedrijfje hebben – de mogelijkheid om wekelijks hun specialiteiten of wereldgerechten te serveren tijdens de lunch in The Core, als aanvulling op het dagelijks aanbod.

Keuze past bij WELL-ambitie
Voor The Core streeft CBRE naar het WELL Building Standard®-certificaat. Dit is een internationaal erkend certificaat ter bevordering van de gezondheid en het welzijn van gebruikers van gebouwen. ‘Voeding’ is een essentieel onderdeel in de certificering. Deze schrijft voor dat er vers en voedzaam eten beschikbaar dient te zijn op kantoor. Ook wordt het gebruik van nadelige ingrediënten sterk beperkt en stimuleert het certificaat een gezond eetpatroon. 

Vernieuwend concept
"We Canteen is een vernieuwend concept in de cateringmarkt, en dat sluit goed aan bij The Core," zegt Tim Habraken, Associate Director Sustainability. "Bovendien zijn we op zoek naar ondernemerschap, en dat is een eigenschap die bij We Canteen sterk naar voren komt door hun duurzame ambitie en samenwerking met lokale ondernemers. We Canteen kan absoluut een bijdrage leveren aan deze werkomgeving wanneer het aankomt op gezond, lekker en verrassend eten en drinken."

"Met de ontwikkeling van The Core en de verhuizing naar het Schinkelgebied laat CBRE zien dat de wereld verandert. Dat er nieuwe keuzes gemaakt worden in het vastgoed en de werkomgeving. Het is inspirerend om daar onderdeel van te zijn. We Canteen past goed in een omgeving waar gezocht wordt naar vernieuwing en die zich het maken van nieuwe, duurzame of opwindende keuzes ten doel stelt," zegt Jan-Willem de Bruijn, CCO bij D&B The Facility Group.

Reacties

Lees onze special over Special Woonvormen 2022