Peter Verleun aangesteld als Institutional Sales bij DMFCO

Peter Verleun (47) is aangesteld voor de Institutional Sales bij Dutch Mortgage Funding Company (DMFCO). In die rol zal hij voornamelijk internationale beleggers aantrekken voor investeringen in Nederlandse woninghypotheken via DMFCO’s label MUNT Hypotheken.

Verleun heeft eerst voor Robeco en later voor Delta Lloyd/Cyrte Investments jarenlang institutionele investeerders in de Londense City geworven voor beleggingen in Nederlandse fondsen. De afgelopen jaren werkte hij als sales- en marketingconsultant voor verschillende internationale vermogensbeheerders.

Internationale aandacht
Het feit dat DMFCO in vier jaar tijd vanuit het niets is gegroeid naar €13 miljard (assets under management) noemt Verleun een ‘ongekend succesverhaal’. “Vanuit de internationale financiële wereld oogst DMFCO grote bewondering voor het opgezette businessmodel en de sterke groei. Het is voor mij een uitdaging om die bewondering om te zetten in participaties”, stelt Verleun.

Nieuw model
DMFCO heeft, in samenwerking met Nederlandse pensioenfondsen, een nieuw model ontwikkeld voor woninghypotheekfinanciering waarbij beleggers zonder tussenkomst van een bank investeren in hypotheken. De investeringen zijn een alternatief voor staatsobligaties, maar met een hoger rendement.

Verleun: “Institutionele beleggers hebben daar veel behoefte aan. Dat het model werkt, is door de Nederlandse pensioenfondsen bewezen en dit trekt de aandacht van internationale institutionele beleggers.”

 



Reacties


Laatste nieuws