Duurzamer vastgoed én een hoger rendement? Het kan allebei!

Wilt u uw vastgoed rendabel verduurzamen? En bijdragen aan de energietransitie, een van de grootste uitdagingen van deze tijd? Maar is u niet duidelijk welke stappen u zou moeten zetten, of ziet u met de vele aanbieders in de markt door de bomen het bos niet meer? Zoncoalitie, een open en onafhankelijk samenwerkingsverband van zonne-aanbieders dat door heel Nederland eigenaren van grootzakelijk vastgoed helpt de kansen van zonne-energie te benutten, organiseert op 12 februari een seminar over dit onderwerp.

Het Rijk trekt elk halfjaar een aanzienlijk budget uit voor Stimulering Duurzame Energie-subsidie (SDE+), in 2019 zo’n €10 miljard. Hiermee kan zonne-energie winstgevend worden ingezet door vastgoedeigenaren. Binnenkort, halverwege maart, start er een nieuwe aanvraagronde. Deze subsidie wordt niet altijd volledig benut, en dat is zonde. Immers, de praktijk wijst uit dat vastgoed hierdoor tevens een hogere huurwaarde en bezettingsgraad oplevert en hiermee de taxatiewaarde verhoogt. Bovendien kan door de SDE+ subsidie een aantrekkelijk rendement gerealiseerd worden met zonnepanelen. Elk groot dak zonder zonne-energie is daarom een gemiste kans. En slechts 4% van de Nederlandse daken heeft momenteel zonnepanelen!

Financieel voordeel
Deze subsidieregeling wordt ieder jaar minder en houdt een keer op. De verwachting is dat de overheid dan met regelgeving de overgang naar duurzame energie af zal gaan dwingen. Hoe langer je wacht, hoe minder financieel voordeel je daarom hebt. Wet- en regelgeving worden steeds strikter, zoals de eis A-B-C label voor kantoren voor 2023. En de grootbanken hebben al aangekondigd op korte termijn kantoren met energielabel C en slechter ook niet meer te financieren. Tegelijkertijd financieren zij investeringen in zonne-energie vaak wel tot 100%.

Kansen benutten
Zoncoalitie heeft als missie zonne-energie de norm te maken op grootzakelijk vastgoed door vastgoedeigenaren te helpen de kansen van zonne-energie te benutten. Hiervoor is een vereniging met verschillende aanbieders van zonne-energie gekoppeld aan een projectbureau dat vastgoedeigenaren helpt bij het proces richting realisatie. Zoncoalitie geeft onafhankelijk advies op maat, vraagt de SDE+ subsidie aan, bereidt de gehele (technische) projectvoorbereiding voor en verzorgt een gerichte uitvraag richting aanbieders zodat uit vergelijkende offertes de best passende aanbieder gekozen kan worden.

Laagdrempelig
Zoncoalitie werkt aan ongeveer 200 projecten voor 70 vastgoedcliënten om 80 MegaWatt aan zonne-projecten te realiseren in de nabije toekomst, en behoort hiermee inmiddels tot de top van subsidieaanvragers in Nederland. Zoncoalitie is nadrukkelijk geen aanbieder van zonne-energie. Het verdienmodel zit in de succes-fee die wordt betaald door de zonne-energie aanbieder waarop de keuze is gevallen. Op deze manier kan Zoncoalitie haar diensten laagdrempelig aanbieden aan grootzakelijk vastgoedbezitters.

Seminar
Op 12 februari organiseert Zoncoalitie voor de derde maal dit seminar en heeft hiervoor de handen ineen geslagen met drie partijen die toonaangevend zijn op hun gebied: ING Real Estate Finance t.a.v. financiering van zonne-energieprojecten, Cushman & Wakefield t.a.v. verduurzaming en de waarde van vastgoed en Eversheds Sutherland t.a.v. de juridische aspecten. Op dit seminar wordt toegelicht hoe vastgoedeigenaren meer rendement kunnen behalen met hun vastgoed door te verduurzamen met zonnepanelen. Dit seminar is specifiek bedoeld voor grootzakelijk vastgoedbezitters, beleggers, portefeuillehouders en huurders met een bruikbaar dakoppervlakte vanaf 1000 m2.

Meer informatie en gratis aanmelden (voor 5 februari) kunt u hier.

Mocht u willen komen naar dit seminar maar verhinderd zijn of meer informatie willen? U kunt Zoncoalitie bereiken via info@zoncoalitie.nl.
 

Reacties

Lees onze special over Special Woonvormen 2022