BAM neemt Belgische spoorbouwer Carmans over

Koninklijke BAM Groep nv  heeft de aandelen verworven van Carmans Spoorwerken nv in het Belgische Aken, maakt het bouwbedrijf uit Bunnik woensdag voorbeurs bekend.

De aandelen waren in eigendom van het management. BAM maakt geen financiele details van de overname bekend.

Carmans Spoorwerken is gespecialiseerd in de aanleg van spoor en bijbehorende infrastructuur, met name in Vlaanderen. De jaaromzet van de onderneming bedraagt circa EUR5 miljoen. Carmans Spoorwerken telt ongeveer vijftien medewerkers.

Carmans zal in België samenwerken met Betonac, de Belgische werkmaatschappij van BAM en met BAM Rail, de Nederlandse spoorwegbouwtak van BAM, die samen met lokale zusterondernemingen ook werkzaam is in België, Ierland en het Verenigd Koninkrijk.

BAM heeft in België momenteel meerdere grote spoorconstructiewerken in uitvoering, waaronder de Liefkenshoekspoorverbinding bij Antwerpen, de Diabolo-spoortunnel tussen vliegveld Zaventem en Brussel, delen van het Gewestelijk Expresnet bij Brussel en metrowerken in Charleroi.

"BAM voorziet dat de spoormarkt in België de komende jaren goede mogelijkheden blijft bieden en beschouwt de toetreding van Carmans tot de Groep als waardevolle aanvulling op de eigen expertise", meldt het bouwbedrijf in een toelichting.

 

Bron: Dow Jones

Reacties