Nieuw congres: Wat bruist er in in Arnhem en Nijmegen?

Wist u dat het gebied Arnhem-Nijmegen tot de negen sterkste economisch industriële regio’s van het land hoort? Er gebeurt hier veel, meer dan in de Randstad vaak gedacht wordt.

Op 28 maart organiseert Vastgoedjournaal een congres over de vastgoedsector in Arnhem en Nijmegen. Klik hier voor het volledige programma.

Arnhem en Nijmegen zijn vitale steden met sterke woningmarkten. Weet u hoeveel vraag er is naar middeldure huur, hoeveel zelfs naar heel dure stadsappartementen? Wist u dat Arnhem, van oudsher een handelsstad, in de top tien van kantoren staat? Nijmegen, dat meer een gezondheid- en onderwijseconomie heeft, tikt nog net de top dertig als kantorenstad aan. Weet u welke vraag daar nog open staat?

Dynamische hub
Wist u dat in Nijmegen in vijf jaar tijd 70 bedrijven met 3.400 medewerkers zijn neergestreken in de Novio Tech Campus? Dat is een broedplaats met veel dynamiek op het gebied van life sciences, health en high tech. De campus ligt naast een grote vestiging van NXP Semiconductors, een uit Philips voortgekomen multinational waarop onlangs 43 miljard euro geboden is. Deze dynamische hub gaf de aanpalende woonwijk al een lift. Welke kansen liggen hier?

Interessante push
Anders, maar toch qua campus-aanpak enigszins vergelijkbaar is Industriepark Kleefse Waard in Arnhem. Het is een prijswinnend herontwikkeld bedrijventerrein voor innovatieve duurzame energie-gerelateerde ondernemingen. Deze campussen geven hun (binnen)steden een interessante push. Zo begint het oude plan om de Arnhemse binnenstad naar de Rijn te openen, weer te leven. En zijn er initiatieven gaande om het Museum Arnhem naar de binnenstad te verplaatsen. En dan dit nog: willen we versneld van het gas af? Nijmegen, dat door de Europese Commissie is verkozen tot European Green Capital 2018, is het verst met warmtenetten. Wat kun je daar van leren en wat is er nog te doen?

28 maart: Wat bruist er in Arnhem en Nijmegen? Locatie: Musis Stadstheater Arnhem.
Hoe maak je als marktpartij optimaal van de investeringskansen gebruik? Luister naar de visies van bestuurders en marktpartijen over de belangrijkste regionale thema’s. Laat je goed informeren en ga met hen in discussie. En ontmoet informeel alle Arnhemse en Nijmeegse partijen van betekenis. Naast het inhoudelijke programma en het vele nieuws dat er gebracht wordt, is er volop gelegenheid tot netwerken met beslissers uit de regio.

Klik hier voor het volledige programma en/of om u aan te melden.

Foto: Michielverbeek [CC BY-SA 4.0], from Wikimedia Commons.
 



Reacties


Laatste nieuws