Woningen en kavels Enka-terrein in de verkoop

De schop gaat begin maart de grond in op het voormalige Enka-terrein. AM en ASR Vastgoed Ontwikkeling beginnen dan samen met de bouw van de eerste woningen pal ten zuiden van de spoorlijn aan de Dr. Hartogsweg. Het betreft een deel van de 81 woningen De Smederij die in de zomer van 2010 in verkoop zijn genomen. AM en ASR Vastgoed Ontwikkeling beginnen op korte termijn ook met de verkoop van vrije kavels.

Het eerste deelplan draagt de naam De Smederij en verwijst zo naar de geschiedenis van het Enka terrein. Het gebied is fraai gelegen aan de oostkant van Ede met een directe toegang tot de Veluwe en is tegelijkertijd goed ontsloten door het Intercitystation Ede-Wageningen en de aansluiting op de A12. Het Enka terrein is onderdeel van Veluwse Poort, het nieuwe stadsdeel in Ede-Oost..

De Smederij biedt diverse woningtypen waaronder appartementen, hofwoningen, ruime eengezinswoningen en fraaie 2 onder 1 kapwoningen. Het woningaanbod is breed en gevarieerd. De witte gevels met rode pannen geven de hofjes een fris en karakteristiek straatbeeld. Langs de toekomstige Enkalaan komen statige rijwoningen met een rijke variatie in grootte. De prijzen variëren vanaf 221.500 tot 257.000 euro vrij op naam voor een rijwoning en 380.000 vrij op naam voor een (geschakelde) 2 onder 1 kapwoning.

Energiezuinig
De woningen van De Smederij zijn voorzien van een energiezuinig verwarmingssysteem bestaande uit een individuele warmtepomp en een individuele bron, die gebruik maakt van warmte uit de bodem. De woningen zijn geheel voorzien van vloerverwarming In de zomer kan met hetzelfde systeem de woning worden gekoeld. De woningen bieden zo een hoog comfort tegen zeer lage energielasten.

Voor de zomervakantie is de start met de toewijzing van circa twintig vrije kavels op het Enka terrein. Kavelgroottes, prijzen, en richtlijnen voor ontwerp en bouw volgen later. Belangstellenden kunnen zich inschrijven via de site www.enka-ede.nl.

Het Enka terrein wordt ontwikkeld door de Grondbank Bennekomseweg Ede C.V., een samenwerking tussen AM en ASR Vastgoed Ontwikkeling. Meer informatie over de ontwikkeling van Enka is te vinden op de website www.enka-ede.nl. Belangstellenden voor wonen op Enka kunnen zich via deze website inschrijven. De betrokken Edese makelaars zijn Verhage van Grootheest makelaars, Ditters makelaardij en Van de Bunt makelaars.

Reacties