Belastingdienst waarschuwt koopwoningbezitters met hypotheek

Belastingdienst waarschuwt koopwoningbezitters met hypotheek

Bij het overgrote deel van de ruim 2,8 miljoen huiseigenaren is de voorlopige aanslag 2019 al op de deurmat gevallen. De belastingdienst dringt bij de huiseigenaren erop aan dat wanneer in het afgelopen jaar iets is veranderd aan de hypotheek, ook de voorlopige aanslag te wijzigen.

Volgens de belastingdienst voorkomen de huiseigenaren dat ze in hun aangifte inkomstenbelasting over 2019 voor verrassingen komen te staan. Huiseigenaren kunnen hun wijzigingen doorgeven via belastingdienst.nl/voorlopige_aanslag.

Bijvoorbeeld bij het oversluiten van de hypotheek, een renteverandering op de hypotheek of een verhoging of gedeeltelijke aflossing van de hypotheek. Niet alleen een verandering in de hypotheek heeft invloed op de hoogte van de voorlopige aanslag, ook wijzigingen zoals het starten van een eigen onderneming, het krijgen van een kind of een echtscheiding zijn van invloed.

Zo voorkomen huiseigenaren dat zij gedurende 2019 teveel belasting of geld terugkrijgen en bij de aangifte inkomstenbelasting in 2020 terug moeten betalen.

Reacties