Gesprekken fusie NSI en VastNed O/I in laatste fase

Nieuwe Steen Investments nv  meldt dinsdag dat de fusiegesprekken met VastNed Offices/Industrial  in de laatste fase zijn beland, waarbij NSI meldt aangegeven te hebben dat uiterlijk begin volgende week overeenstemming over een mogelijke fusie en de ruilverhouding moet zijn verkregen.

VastNed O/I directeur investor relations Arnaud du Pont meldt echter aan Dow Jones Nieuwsdienst dat een overeenkomst wat VastNed betreft op geen enkele wijze aan een tijdlijn is gebonden.

Reeds tien december werd bekend dat de twee Nederlandse vastgoedfondsen in gesprek zijn over een eventuele fusie.

Op basis van de slotkoers van het aandeel van 10 december biedt NSI met een premie van 15% EUR12,72 per aandeel VastNed O/I, waarbij sprake is van een gesloten transactie en NSI nieuwe aandelen zal uitgeven om de voorgestelde ruil in aandelen, tegen een ratio van 0,85 NSI-aandelen voor een aandeel VastNed O/I, te bekrachtigen.

Na afronding van de due diligence gaf VastNed O/I vorige week vrijdag aan de gesprekken te hervatten, waarmee volgens NSI de onderhandelingen in de laatste fase zijn beland en de laatste uitstaande punten, waaronder de ontbinding van het VastNed O/I-management contract deze week nader besproken zullen worden.

"Aangezien de kosten nu worden gedeeld tussen VastNed O/I en zusterbedrijf VastNed Retail ziet VastNed Retail zich in het geval van een fusie plotseling geconfronteerd met dubbele kosten", meldde Du Pont eerder aan Dow Jones Nieuwsdienst "Omdat dit niet te verkopen is aan de aandeelhouders van VastNed Retail en deze kosten gedekt moeten worden komt het concern op een afkoopsom uit van EUR10 miljoen, waarover overigens niet onderhandeld kan worden", aldus Du Pont.

Reacties