Woonzorgconcepten van vroeger, nu én de toekomst

De afgelopen jaren is er veel veranderd op het gebied van wonen, zorg en welzijn. Het aantal burgerinitiatieven is gegroeid en mensen blijven nog langer zelfstandig wonen. De variatie in het aanbod neemt toe: hofjes, mantelzorgwoningen, gemengd wonen, gemeenschappelijk wonen, levensloopgeschikte woningen. De buurt en het eigen netwerk vervullen een steeds belangrijkere rol.

Daniëlle Harkes en Yvonne Witter van het Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg blikken in hun boek 'Bouwstenen voor de toekomst' terug op de woonzorgconcepten van vijftien jaar geleden en bekijken de huidige woonvormen. En wat levert dit op voor de toekomst? Het boek beleeft zijn primeur tijdens het congres Expeditie Begonia in Amersfoort.

Inhoud en opzet van het boek
Het boek is opgebouwd uit drie delen: de vroege concepten, de huidige concepten en concepten van de toekomst. Daarnaast bevat het boek fraaie illustraties en foto's, praktijkvoorbeelden en interviews.

Meer weten over nieuwe woonvormen? VJ organiseert binnenkort een congres over nieuwe woonvormen en lanceert ook een nieuwe artikelreeks hierover.

Foto: Created by Rawpixel.com - Freepik.com.
 



Reacties


Laatste nieuws