Project AM 'Om de Weede' in Hasselt van start

De wethouders Wolbert Meijer en Dick Visserman verrichten in samenwerking met Alex Voordes, directeur AM Noordoost, aankomende vrijdag 11 februari de officiële handeling in het kader van de start bouw van de 11 hofwoningen uit het plan Om de Weede in Hasselt. Gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM heeft met de start bouw de koopsubsidie zeker gesteld, die in het kader van de stimuleringsregeling woningbouw aan het project is toegekend. Het plan Om de Weede bestaat uit 30 rijwoningen en 2 twee-onder-één-kapwoningen.

De uitbreidingswijk Om de Weede ligt in het noordoosten van Hasselt en vormt een verbinding tussen het Hanzestadje Hasselt en het agrarisch buitengebied. De wijk kent een kleinschalige opzet en is omgeven door veel landelijk groen en water, waardoor het gemoedelijk karakter wordt versterkt. De woningen zijn ontworpen door TWA Architecten.

Binnen het plan Om de Weede zijn nog enkele woningen te koop. De woningen variëren in prijs van € 174.000 tot € 196.750. De kopers ontvangen hierop een koopsubsidie van € 12.000. Naast deze koopsubsidie wordt, onder bepaalde voorwaarden, de mogelijkheid geboden om via de gemeente Zwartewaterland een renteloze lening ter hoogte van € 40.000 af te sluiten. Bij de verkopende makelaars Era Makelaardij Bert Leistra, Schep makelaardij en Era Makelaardij Bonthuis en Vaartjes is hierover meer informatie te krijgen. De bouw van de woningen is in handen van aannemersbedrijf Van Dons en Troost uit Staphorst. Zie ook: www.wonenomdeweede.nl.

Reacties