Nieuw event online: Kantorencongres 2019

De Nederlandse kantorenmarkt laat op verschillende fronten een grote dynamiek zien. Aan de ene kant zien we een grote toestroom van met name buitenlandse partijen, die op zoek zijn naar goed verhuurde kantoren. Maar die zijn op steeds meer locaties schaars met als gevolg stijgende prijzen en dalende aanvangsrendementen.

Aan de andere kant zien we de sterk veranderende wensen van de kantoorgebruikers. Die willen veel meer flexibiliteit in het huurcontract dan voorheen mogelijk was. Ook zien we de sterke opkomst van flexibele kantoorconcepten met coworking faciliteiten zoals Spaces, Mindspace en WeWork die steeds meer kantoormetrages opnemen om die vervolgens door te verhuren aan kleine bedrijven en ZZP’ers.

Niet alleen moeten kantooreigenaren en -ontwikkelaars met deze trends rekening houden, maar ook met strenge overheidswetgeving. Zoals de minimale energielabel C verplichting per 1 januari 2023. Het overgrote deel van het kantorenareaal is echter nog niet zover. Kantorenbeleggers wacht nog een grote kostenpost, niet alleen in de maatregelen om het gebouw te verduurzamen, maar ook in de vorm van de gemiste huur in de verbouwperiode.  

Bij deze bijeenkomst wordt u door deskundigen in het veld goed bijgepraat over de stand van zaken voor wat betreft de wensen van (toekomstige) kantoorgebruikers, nieuwe technologieën maar ook waar de grootste beleggingskansen zijn. Is dat de Randstad of kunnen we ook daarbuiten gaan kijken? En: zijn campussen de kantoren van de toekomst?

Dit congres vindt plaats op 29 januari in het Atrium Meeting Centre, Strawinskylaan 3001 Amsterdam. Meer informatie en/of aanmelden? Klik hier.

Foto: Jurriaan Snikkers jrriaan [CC0], via Wikimedia Commons.
 

Reacties