Holland Immo Group gaat parkeergaragefondsen aanbieden

Participatiefondsaanbieder Holland Immo Group (HIG) is per begin februari een samenwerking aangegaan met mr. Matthieu Dekkers MRE MRICS van Dekfordt B.V. voor het in de markt zetten van parkeergaragefondsen. In eerste instantie zullen parkeergaragefondsen voor de particuliere markt worden aangeboden, waarbij belegd wordt in parkeergarages gelegen in Nederland en Duitsland, de 2 thuislanden waar HIG al momenteel winkelbeleggingen in heeft.

Matthieu Dekkers was hiervoor als senior acquisiteur verantwoordelijk voor onder meer het European Real Estate Parking Fund van Bouwfonds REIM, een parkeergaragefonds voor institutionele beleggers. De kennis en ervaring van Matthieu Dekkers op het gebied van parkeergarages en de expertise van Holland Immo Group op het gebied van besloten vastgoedfondsen die beleggen in Nederland en Duitsland vullen elkaar optimaal aan bij het opzetten van parkeergaragefondsen in deze twee landen. Het stabiele karakter van parkeergarages in binnenstedelijke centra, bij winkelcentra maar ook op ziekenhuislocaties, biedt een mooie aanvulling op de productrange van Holland Immo Group binnen het winkelsegment in Nederland en Duitsland.

Op termijn en afhankelijk van de marktontwikkelingen, zal ook voor de institutionele beleggers een Pan-Europees vastgoedfonds worden opgezet. Naar verwachting zal het eerste parkeergaragefonds in de 2e helft van dit jaar worden geïntroduceerd.

Reacties