Blauwhoed legt volgende puzzelstuk gebiedsontwikkeling Leeuwesteyn

Met de start van de verkoop van nieuwbouwwijk Stroom legt projectontwikkelaar Blauwhoed het volgende puzzelstukje voor gebiedsontwikkeling Leeuwesteyn in Utrecht. Gisteren gingen 45 duurzame eengezinswoningen rondom een gezamenlijke binnentuin in de verkoop.

Het project is gelegen aan het Oeverpark en wordt gebouwd in een hedendaagse vertaling van de Art Deco stijl. Blauwhoed won de tender, uitgegeven door de gemeente Utrecht, in januari dit jaar.

Stroom in Leeuwesteyn
Nieuwbouwproject Stroom is het volgende puzzelstukje van gebiedsontwikkeling Leeuwesteyn, een nieuwe wijk die oud en nieuw Utrecht met elkaar verbindt. Het is het tweede project van de gebiedsontwikkeling dat in verkoop is gegaan. In totaal komen er in Leeuwesteyn 950 tot 1100 huur- en koopwoningen in verschillende prijscategorieën.

Duurzaam
Met nieuwbouwproject Stroom worden in totaal 45 duurzame woningen ontwikkeld, met een EPC van 0,2, mede doordat de woningen van een warmtepomp en zonnepanelen zijn voorzien. Daarnaast wordt er zoveel mogelijk circulair gebouwd, door bouwproducten te hergebruiken. Ook wordt het regenwater opgevangen en volledig hergebruikt voor de bewatering van de collectieve binnentuin.

Snelheid
Ralph Muller, ontwikkelingsmanager bij Blauwhoed, zegt: “We hebben het project bijzonder snel ontwikkeld nadat we in januari de tender wonnen. Zelfs met die snelheid hebben we 100% van de hoge kwaliteitsambities van het ingediende conceptplan kunnen waarborgen, onder andere op het gebied van architectuur en duurzaamheid.”
 

Reacties