Multi start realisatie nieuwbouw Gamma-locatie

Gert-Jan 't Hart, wethouder Centrumprojecten van de gemeente Spijkenisse, geeft morgen om 16.30 uur op ludieke wijze het officiële startsein voor de realisatie van een Supercoop supermarkt van circa 2.400 m² en een parkeergarage met circa 400 parkeerplaatsen op de voormalige Gammalocatie in Spijkenisse. Het wordt de eerste Supercoop supermarkt in Zuid-Holland. Naar verwachting zal de officiële opening plaatsvinden in het najaar van 2011.

De realisatie van de supermarkt en parkeergarage maakt deel uit van de ontwikkeling van het centrumproject Stadsplein, waarvoor in februari 2009 het officiële startsein is gegeven. Stadsplein omvat circa 12.500 m² winkels en horeca, 154 woningen, een ondergrondse parkeergarage voor 750 auto's en een nieuw plein. Stadsplein zal in september 2011 feestelijk voor publiek worden geopend.


Corio wordt eigenaar van de supermarktlocatie en de gemeente Spijkenisse van de parkeergarage. Corio is eveneens eigenaar van het winkelgebied Stadsplein en De Kopspijker. Gelijktijdig met de ontwikkeling van Stadsplein is Corio Vastgoed Ontwikkeling, onderdeel van Corio, gestart met het renoveren en uitbreiden van winkelcentrum De Kopspijker. Op deze manier draagt Corio er zorg voor dat de twee winkelgebieden elkaar perfect aanvullen.

Het concept van het Stadsplein is van T+T Design uit Gouda, het in-house ontwerpbureau van Multi Vastgoed, en het ontwerp is van de Nederlandse architect Sjoerd Soeters van Soeters van Eldonk architecten uit Amsterdam. UNStudio is verantwoordelijk voor het ontwerp van het supermarktgebouw en de parkeergarage

Reacties