Een duurzaam kantoor: de noodzaak en de oplossing

Aan duurzaamheidsinitiatieven en overleggen geen gebrek. Maak hoe maak je nu een kantoor duurzaam? Wat kun je concreet doen om voor langere tijd een ideale werkplek te creëren en tegelijkertijd de wereld iets beter te maken? 

De noodzaak van een duurzaam kantoor nog niet duidelijk?
-
De gebouwde omgeving in Nederland zorgt voor 40% van de CO2 uitstoot
-CO2 uitstoot is de hoofdoorzaak van klimaatverandering
-Bomen zetten CO2 om in zuurstof
-Jaarlijks verdwijnen er 15 miljard bomen

Het minimaliseren en compenseren van CO2 uitstoot en het verduurzamen van de bouw is niet langer een optie, het is noodzaak.

Wat kunt (of mogen we zeggen: moet) u doen:
-
Het hergebruiken van producten en materialen is zo voor de hand liggend dat we hier in deze blog niet dieper op in gaan. Hoewel.. het wordt nog veel te weinig toegepast. Een kwestie van doen! Met de juiste kennis natuurlijk…
-Kies CO2 neutrale producten. Dit is nieuw in de bouw, meer weten? Klik hier.
-Bouw een kantoor waarvan je het interieur eenvoudig kunt veranderen. Verplaatsbare wanden, flexibele plafondsystemen, demontabele interieuroplossingen en ga zo maar door. Zo voorkom je onnodig veel verbouwingen. Hoe je dit aanpakt? Wij helpen graag.
-Ga voor gezonde producten waarvan de grondstoffen herbruikbaar zijn. Vrij van giftige stoffen en recyclebaar. Kies bijvoorbeeld voor Cradle to Cradle gecertificeerde producten.

Heeft u dan een duurzaam kantoor?
Een duurzaam kantoor is milieubewust gebouwd maar hier stopt het niet. Een duurzaam kantoor hoeft voor langere tijd niet verbouwd te worden omdat mensen er comfortabel, productief en gezond werken. Om dit te realiseren is optimalisatie van akoestiek, temperatuur, licht en luchtkwaliteit noodzakelijk.

Het kantoor dat milieubewust gebouwd is en waar mensen optimaal kunnen werken noemen wij Het ideale kantoor. Maak kennis met Verwol Complete Interieurrealisatie. Een kantoor verbouwen, renoveren of transformeren? Wij maken het!


Dit artikel is een bijdrage van Verwol Complete Interieurrealisatie
www.verwol.nl
info@verwol.nl
0226-363636



Reacties


Laatste nieuws