Politiekorpschef Wijbenga gaat Woonbron leiden

Korpschef Bert Wijbenga (46) van de regiopolitie Flevoland wordt per 1 april voorzitter van de raad van bestuur van woningcorporatie Woonbron. Dat maakten de woningcorporatie en de politie Flevoland maandag bekend.
Onder leiding van bestuursvoorzitter Martien Kromwijk kwam Woonbron twee jaar geleden in grote geldproblemen door de verbouwing van het aangekochte cruiseschip de SS Rotterdam. Kromwijk legde per 1 januari zijn functie neer.

Wijbenga is momenteel belast met de samenvoeging van de politiekorpsen Gooi en Vechtstreek en Flevoland. Hij is sinds 2006 korpschef. Daarvoor was hij plaatsvervangend korpschef van het politiekorps Amsterdam-Amstelland. Wijbenga heeft 28 jaar bij de politie gewerkt.

Woonbron is een van de grotere wooncorporaties in Nederland en heeft vestigingen in Rotterdam, Spijkenisse, Delft en Dordrecht.

Naast korpschef was Wijbenga ook de hoofdredacteur van Het Tijdschrift voor de Politie. Onder zijn leiding werd het tijdschrift nadrukkelijk op de kaart gezet, met een nieuwe vormgeving en een uitgebreide redactie. Over zijn mogelijke opvolging bij het blad is nog niets bekend

Reacties