Investeren, vastgoedfondsen & blockchain

Investeren in vastgoed is niet alleen voor zeer vermogende mensen weggelegd. Door de komst van nieuwe technologieën zoals blockchain wordt het ook mogelijk om dit al vanaf kleinere bedragen te kunnen doen. Een column van Esther Dekker, vastgoed directeur van Dominium en Max Property Group Nederland. 

Door de komst van blockchaintechnologie kunnen processen efficiënter gemaakt worden. Doordat blockchain een decentraal netwerk is, worden processen transparant gemaakt. Iedereen beschikt namelijk altijd real time over dezelfde informatie. Hierdoor kunnen extra schakels geëlimineerd worden waardoor processen sneller verlopen.

Een ander waardevol aspect van blockchain is dat informatie pas weggeschreven wordt op de blockchain als er overeenstemming tussen de partijen is. Iedereen geeft als het ware zijn akkoord en dan wordt de informatie pas als ‘waar’ beschouwd. Hierdoor hoeven we ons niet meer af te vragen of de informatie die we ontvangen wel de juiste is.

Geen rompslomp
Investeren in vastgoedfondsen is niet iets wat nieuw is. Dit wordt al jarenlang gedaan. Het kan een oplossing zijn voor mensen die wel in vastgoed willen investeren, maar geen rompslomp willen hebben van bijvoorbeeld een administratie of het onderhoud. Ook zijn er vastgoedbeleggers die investeren in een vastgoedfonds zien als een stukje risico spreiding.

Investeren in vastgoedfonds via blockchain
Wat wel nieuw is, is de mogelijkheid om in een vastgoedfonds te investeren via blockchain. Max Property Group opent deze maand haar tweede vastgoedfonds in Nederland. Dit fonds zal geopend worden met gebruik van blockchaintechnologie. Dit is een unicum in Nederland en ook nog nooit eerder gedaan.

Investeren vanaf een klein bedrag
Doordat de processen op blockchain efficiënter worden, kosten ze ook minder geld. Hierdoor wordt het mogelijk om ook vanaf kleinere bedragen te kunnen investeren in een vastgoedfonds. Max Property Group accepteert een minimale inleg van € 1000. Op deze manier wordt het investeren in vastgoed toegankelijk voor een grotere groep mensen. Investeren is vastgoed is dan niet enkel meer voor de vermogende mensen op deze wereld.

Wilt u meer informatie over dit onderwerp of andere onderwerpen? Neem dan contact met mij op! U kunt mij ook volgen via Facebook, Instagram of LinkedIn.

Geschreven door drs. Esther Dekker, vastgoed directeur van Dominium en Max Property Group Nederland én verhuurspecialist binnen Max Property Rentals in Rotterdam.

Reacties