Arnhems kantoorpand getransformeerd naar luxe appartementen

Aankomende maandag geeft wethouder Ronald Paping het startsein voor de bouw van JANS aan de Singel. Dit kantoorpand aan de Jansbuitensingel in Arnhem wordt door ontwikkelaar KuiperArnhem in samenwerking met de Dennenborgh Group getransformeerd tot luxe appartementen verdeeld over vijf woonetages. De begane grond wordt ingericht als commerciële plint. Naar verwachting worden de appartementen in het voorjaar van 2019 opgeleverd.

De transformatie van Arnhemse kantoorpanden zet in rap tempo door. Op de Jansbuitensingel worden op dit moment drie naast elkaar gelegen panden, met een gezamenlijke gevellengte van ruim 100 meter, omgebouwd van werken naar stads wonen.

Ramon Derksen, ontwikkelaar bij KuiperArnhem: “Herbestemmen van kantoren naar wonen vraagt een andere aanpak en vaak extra inspanning in vergelijking met nieuwbouw. Deze voormalige kantoorgebouwen bieden echter ook extra kwaliteit. Denk aan de hogere vrije verdiepingshoogte, die door veel bewoners wordt gewaardeerd en een gevoel van ruimte en luxe geeft. Bovendien bieden de ruime entrees en statige trappenhuizen kans om een getransformeerd pand de status te geven van weleer.”

Duurzaam herbestemmen
“Het wordt wel eens onderschat, maar het herbestemmen van kantoren is duurzamer dan sloop-nieuwbouw van een gebouw. De kantoorplattegronden zijn destijds betrekkelijk open uitgevoerd en daardoor vrij indeelbaar. Daar wordt voor nieuwe slimme woningplattegronden nu mooi gebruik van gemaakt. Van het gebouw zelf wordt zo min mogelijk gesloopt en bestaande structuren blijven zoveel mogelijk gehandhaafd. Een nieuwe hoogwaardige schil om het gebouw maakt het weer van deze tijd, waardoor het gebouw weer een nieuwe toekomst heeft”, aldus Derksen.

Grote appartementen
In afwijking van veel transformaties waar vaak grote aantallen, en dus kleinere eenheden worden gerealiseerd, wordt bij JANS aan de Singel een select aantal luxe appartementen gerealiseerd. JANS telt vijf woonetages. Vier met appartementen vanaf ruim 140 m2. De vijfde, de bovenste verdieping wordt een penthouse van ruim 250 m2, over de volle breedte van het pand en met prachtig uitzicht over de binnenstad. Het geheel wordt compleet gemaakt met een eigen afgesloten ondergrondse parkeergarage.

Derksen benoemt het leuke gegeven dat de gymzaal aan de achterzijde van het gebouw wordt getransformeerd tot kantoorruimte met veel daglichttoetreding en een groot dakterras. Deze gymzaal werd in de jaren ‘80 gebouwd door KuiperBouw.

Architect
Het ambitieniveau van dit project bezorgde architect Dominic Dirkse van den Heuvel van Hurenkamp Architecten uit Velp de nodige uitdaging. Het zakelijke constructieve kantorengrid moest worden omgevormd tot slimme en logische plattegronden en de nuchtere gestructureerde voorgevel moest plaats maken voor een sterkere en tevens huiselijke façade.

Start bouw
Op maandag 22 oktober 2018 zijn bezoekers vanaf 16.00 uur welkom om de start bouw bij te wonen aan de Jansbuitensingel 23 te Arnhem. Wethouder Ronald Paping en KuiperBouw weiden deze middag verder uit over de plannen voor JANS aan de Singel. Ook kan het pand tot 18.30 uur betreden worden.

Reacties