Grote deal: Tristan verwerft Nederlandse kantorenportefeuille van €118 miljoen

EPISO 4, een door Tristan Capital Partners beheerd vastgoedfonds, heeft voor €118 miljoen een Nederlandse kantoorportefeuille aangekocht. Het gaat om 12 verschillende kantoren, voornamelijk gevestigd in Utrecht en Rotterdam. Verkopende partij is de Amerikaanse belegger DW Partners samen met operationele partner Whitewood.

Twee in Utrecht gelegen kantoren vertegenwoordigen tweederde van de waarde van de deal. Een van deze kantoorgebouwen is een iconische toren (foto), gebouwd in 2009 aan het Herculesplein in Utrecht Oost. De totale kantoorruimte van 25.618 m2 is verdeeld over 22 verdiepingen en drie lagere gebouwen.

Daarnaast bevat de portfolio nog 10 kleinere gebouwen die in ruimte variëren van 2000 tot 6000 m2, voornamelijk gelegen in Rotterdam maar ook in Utrecht, Breda en Amsterdam. De kantoorgebouwen zullen profiteren van de snel verbeterende kantoormarkt en hebben veel ruimte voor waarde-toevoegende ontwikkelingen.

Reactie
Ali Otmar, Deputy Hoofd Beleggingen bij Tristan Capital: “We zagen een goede kans voor het aankopen van een gediversifieerde portefeuille waarvan alle activa zich, op één na, in de top vier van Nederlandse steden bevindt. Onze focus is vooral gericht op twee panden in Utrecht, die we verder willen ontwikkelen zodat de nog beschikbare ruimte verhuurd kan worden.”

Whitewood, die al twee kantoorpanden voor Tristan beheert, blijft de lokale operationele partner voor dit kantorenportfolio. Adviseurs van het EPISO 4-fonds voor de transactie waren: Houthoff, PWC, Savills, Search en Stevens van Dijck. DW Partners en Whitewood werden geadviseerd door AKD en PWC.

Reacties