Cushman & Wakefield maakt bekend het architecten en projectmanagementbureau DZAP te hebben overgenomen. Een acquisitie die de Project & Development activiteiten van Cushman & Wakefield in EMEA versterkt en die volgt op de overname van ADMOS in België en Luxemburg vorig jaar. De acquisitie is een nieuwe stap in de groeistrategie van de internationale vastgoedadviseur en geeft antwoord op de toenemende behoefte bij opdrachtgevers naar expertise op het gebied van werkplekken en werkplekstrategieën die bijdragen aan het bedrijfsresultaat.

DZAP, opgericht in 1995, telt 50 medewerkers. De organisatie is actief op het gebied van interieurontwerp en projectmanagement van kantoorinrichtingen voor gebruikers en herontwikkeling en renovatie van kantoren voor eigenaren en beleggers in combinatie met een sterk, eigen concept voor hospitality & hostmanship. Opdrachtgevers variëren van startups tot internationale corporates voor wie maatwerk oplossingen 'fit for purpose' worden ontwikkeld. Projecten van DZAP variëren van ontwerpen van 200 m2 tot volledige herontwikkelingen met een omvang van 20.000 m2. In 2017 ontwierp het team het interieur van Cushman & Wakefield´s hoofdkantoor in UNStudio op de Amsterdamse Zuidas.

Jeroen Lokerse, Head of Netherlands Cushman & Wakefield: “Wij hebben uitstekende ervaring uit de eerste hand met de dienstverlening van DZAP. De cultuur en ambities van onze bedrijven liggen dicht bij elkaar en ik ben overtuigd van het succes van deze krachtenbundeling. De overname betekent dat wij onze fullservice dienstverlening aan klanten weer verder uitbreiden en versterken. Onze werkplekstrategen adviseren klanten al jaren over werkplekoptimalisatie, health & wellbeing en hoe dit optimaal kan bijdragen aan de organisatiedoelen en prestaties van bedrijfsrsultaten. Het is fantastisch dat we nu met een eigen team ook deze adviezen kunnen vertalen naar concrete concepten.   

DZAP wordt onderdeel van het Europese Project & Development Services-team (PDS) van Cushman & Wakefield waaronder - naast werkplekconcepten – ook proces- en projectmanagement, herontwikkelingen & renovaties, bouwadvies & -techniek, interieurontwerp en cost management vallen. Dit team telt nu 475 medewerkers en voerde in 2017 voor €2.5 miljard aan projecten uit met een omvang van in totaal 2,5 miljoen m2. Edward Vis, Managing Director DZAP, wordt Head of PDS in Nederland. Samen met het bestaande project managementteam van Cushman & Wakefield Nederland telt dit team nu 65 medewerkers. John Konijn, de huidige manager binnen het Cushman & Wakefield-team blijft leidinggeven aan zijn team en wordt een belangrijk lid van het Nederlandse PDS-managementteam.

Edward Vis, Managing Director van DZAP: “Wij zijn heel blij met de overname door Cushman & Wakefield. Ze zijn de dominante marktpartij op de vastgoedmarkt en begrijpen hoe werkomgevingen kunnen bijdragen aan de bedrijfsdoelstellingen van een organisatie. Wij zijn altijd op zoek naar de perfecte balans tussen de emotie in een ontwerp en de logica van het projectmanagement. Of dit nu gaat om een kantoorgebruiker die de identiteit van zijn organisatie wil laten terugkomen in de werkomgeving of een eigenaar of belegger die waarde wil toevoegen aan zijn vastgoedbezit.”

Colin Wilson, Chief Executive Officer EMEA van Cushman & Wakefield: “Deze overname biedt onze klanten een creatieve Design & Build aanpak die is ingebed in een structuur van accountability en corporate governance. Wij zullen onze capaciteiten binnen EMEA blijven uitbreiden en versterken zodat we de beste mensen en het beste platform hebben als basis voor het realiseren van de beste resultaten voor onze opdrachtgevers."

Cushman & Wakefield in Nederland is in September 2018 uitgeroepen tot de nummer één adviseur op de gebruikersmarkt voor kantoren, winkels en bedrijfsruimten op basis van transacties in de eerste helft van het jaar 2018.

Reacties

Lees onze special over Special Woonvormen 2022