'Eyecatcher' Groningen verkocht aan Round Hill Capital en KKR

Ontwikkelaars Urban Developers en Borghese Real Estate hebben hun studentenhuisvestingsproject in Groningen verkocht. De nieuwe eigenaar is een joint venture van Round Hill Capital en KKR. VJ sprak met Urban Developers over de deal en de verdere plannen van de ontwikkelaar.

In totaal bestaat het studentencomplex uit 698 studentenwoningen waarvan 467 studio-appartementen en 231 short-stay woningen van verschillende grootten. Daarnaast zal het complex ook een aantal voorzieningen hebben die beschikbaar zijn voor alle bewoners.

Grote behoefte
VJ sprak met Martijn Huis, managing director bij Urban Developers over het project. “Dit project is ons antwoord op de grote vraag naar geschikte huisvesting voor studenten in Groningen. Er is veel behoefte naar passende woningen, vooral onder internationale studenten.”

Huis is blij met de gesloten deal. “Round Hill Capital is een ervaren partij en hun beheermaatschappij Nido Student zal het complex beheren nadat de deuren zijn geopend.”

Complex in aanbouw
Het studentencomplex is in aanbouw en zal naar verwachting 2020 haar deuren openen. Bijzonder aan het project is dat het aardbevingsbestendig ontworpen is. Geveke Bouw is verantwoordelijk voor de realisatie. Borghese Real Estate verzorgt de dagelijkse aansturing van de ontwikkeling en realisatie.

Het studentencomplex wordt met een hoogte van 74 meter een nieuwe aanwinst voor de skyline van Groningen. Volgens Huis moet het de nieuwe ‘eyecatcher van Groningen’ worden. De toren is naar ontwerp van INBO Architecten.

Het studentencomplex bevindt zich op twee minuten loopafstand van de campus van de Rijksuniversiteit Groningen en op een korte fietsafstand van het stadscentrum.

Op zoek naar nieuwe locaties
Dit is het eerste studentenhuisvestingsproject dat Urban Developers heeft ontwikkeld, maar het zal niet de laatste zijn aldus Huis. “Wij hebben een aantal ontwikkelingen in de pijplijn zitten, maar we zijn altijd op zoek naar goede locaties. Vooral in Amsterdam, Groningen, Rotterdam, Eindhoven, Utrecht, Delft en Leiden zijn wij geïnteresseerd.”

Reacties

Lees onze special over Hoogbouw Special