Beginnen met beleggen in vastgoed, hoe bepaal ik mijn strategie?

Beginnen met beleggen in vastgoed is een grote stap. Het is niet iets wat u zomaar doet. Beleggen in vastgoed is iets waar u van te voren goed over na heeft gedacht. Het belangrijkste voordat u begint met beleggen is het bepalen van een strategie. In deze blog geef ik een aantal belangrijke tips waar u over na moet denken als u gaat beginnen met beleggen in vastgoed.

Wat zijn mijn dromen of doelen?
U gaat een eigen vastgoed portefeuille opbouwen. Om te beginnen is het belangrijk uzelf af te vragen waarom u wilt gaan beleggen. Wilt u extra inkomen genereren voor uw pensioen, of wellicht voor uw kinderen. Of misschien droomt u er wel van om mooie reizen te maken. Allemaal facetten die meespelen bij de keuze om te gaan beleggen in vastgoed.

Wie ben ik als investeerder?
Het tweede punt om bij stil te staan is wie u als investeerder bent. Houdt u van klussen of juist helemaal niet? Heeft u veel tijd over of heeft u een druk bestaan en kunt u weinig tijd vrij maken om bijvoorbeeld objecten op te knappen? Woont u dichtbij of juist ver weg? Ik heb al eerder een blog geschreven over dit onderwerp.

Locatie en doelgroep
Nadat u bepaald heeft wat voor belegger u zelf bent is het belangrijk om na te denken over de locatie en de doelgroep. Stel u bent een handige belegger en woont in Rotterdam. U heeft besloten om aan studenten te verhuren omdat u het leuk vindt om regelmatig te klussen. In dat geval gaat u op zoek naar locaties waar studenten zich graag willen vestigen.

Strategie
Uiteindelijk rolt er uit bovenstaande facetten een strategie. U heeft goed nagedacht wat uw eigen dromen en doelen zijn met het vastgoed dat u aan wilt kopen. Ook heeft u goed bekeken wat u sterke en minder sterke kanten zijn. Naar aanleiding daarvan heeft u bepaald welke huurdersdoelgroep het beste bij u past. Uiteindelijk volgt hieruit de locatie en ‘soort’ vastgoed dat u aan wilt gaan kopen. Als we bovenstaand voorbeeld aanhouden en kijken naar de doelgroep studenten, dan moet u bijvoorbeeld op zoek naar grotere panden zodat u minimaal 3 studenten kunt huisvesten op een locatie waar studenten graag willen wonen en de regelgeving vanuit de gemeente dat toe laat.

Esther Dekker is Property Director bij Max Property Group

Meer weten over vastgoedbeleggen? Kom naar onze gratis Masterclass op 29 september in Rotterdam!

Wilt u meer informatie over dit onderwerp of andere onderwerpen? Neem dan contact met mij op! U kunt mij ook volgen via facebook, Instagram of LinkedIn.

Grote foto is van Freepik.Reacties


Laatste nieuws