Vastgoedfonds Triodos verwerft kantoorpand in Amsterdam voor bijna €15 miljoen

Het Triodos Vastgoedfonds heeft het 6.800 m2 kantoorpand aan de Naritaweg 70 in Amsterdam, op loopafstand van treinstation Amsterdam Sloterdijk, aangekocht. De aankoopsom bedroeg €14,8 miljoen en het bruto aanvangsrendement kwam uit op 6,5%. Verkoper is de ontwikkelcombinatie Stevaco Vastgoed & Minerva Development, geadviseerd door VBC Notarissen Amsterdam.

Het onlangs onder architectuur van architectenbureau Dedato gerenoveerde en verduurzaamde pand heeft een energielabel A. Gedurende deze renovatie is onder andere voorzien in een nieuw Atrium, een nieuwe klimaatinstallatie, LED verlichting en laadpalen voor elektrische auto’s. Het multi-tenant pand is verhuurd aan verschillende huurders.

Stap naar stedelijke locaties
Deze aankoop is een belangrijke stap in de strategie van Triodos Vastgoedfonds om haar portefeuille uit te breiden in strategisch gelegen stedelijke locaties. Guus Berkhout, fondsmanager van Triodos Vastgoedfonds licht toe: “Met deze acquisitie vergroten we onze positie in Amsterdam, in een groeiend en aantrekkelijk stadsdeel met een uitstekende bereikbaarheid. Deze aankoop is de 3e aankoop van Triodos Vastgoedfonds binnen een jaar. Met deze aankopen, en de recente verkoop van een kleiner pand in Emmeloord dat buiten de focus van het fonds viel, geven we invulling aan de strategische doelstelling om de portefeuille te laten groeien en gelijktijdig de kwaliteit te verbeteren.”

Nieuwe financiering
Triodos Vastgoed heeft een nieuwe financiering van €56 miljoen aangetrokken voor zowel de financiering van deze aankoop, als voor de herfinanciering van de bestaande portefeuille. De financiering is gearrangeerd door ING Bank, die ook als facility en security agent zal optreden. De financiering heeft een looptijd van 7 jaar. Triodos Bank en Triodos Groenfonds zullen voor in totaal €15 miljoen deelnemen in deze faciliteit. De gemiddelde rentevoet daalt na deze transactie van 3,1% naar 2,6%. De beleningsgraad zal na de acquisitie en herfinanciering toenemen van 28% per 30 juni 2018 naar 46%.

Bij de aankoop traden Van Doorne, en Cording Real Estate op als adviseurs voor het Vastgoedfonds. Voor de financiering werd Triodos Vastgoedfonds geadviseerd door Unifore (structurering), en Bond Advocaten (juridisch).

Reacties

Lees onze special over Vastgoedfinanciering Special 2021