AM sluit deal met corporatie in Drachten

Gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM heeft een Design & Build overeenkomst gesloten met woningcorporatie Accolade voor 29 woningen in het uitbreidingsgebied Drachtstervaart in Drachten. De woningen maken deel uit van het plan De Luwte II waar AM circa 130 woningen ontwikkelt. De verkoop van rijwoningen in de Luwte II is recent gestart, in april start de verkoop van twee-onder-een-kapwoningen, vrijstaande woningen en vrije kavels.

De woningen in het nieuwe plan De Luwte II grenzen aan de Drachtstervaart, een open vaarwater dat Drachten direct verbindt met de Friese meren. Een aantal van de rijwoningen van Accolade staat tevens aan het vaarwater en hebben de mogelijkheid van een aanlegplaats. Met het toekomstige doortrekken van de Drachtstervaart is het centrum van Drachten straks eveneens per boot te bereiken.

In Drachtstervaart worden zes wooneilanden met circa 900 woningen ontwikkeld. De realisatie van het plan is gestart in 2001. Inmiddels zijn er circa 350 woningen opgeleverd.

Het ontwerp van de woningen is van Leijh Kappelhoff Seckel Van den Dobbelsteen Architecten en Oving Architecten. De bouw van de woningen start in april en is in handen van BAM Woningbouw.

Reacties