Groeiambities Koers Groep bezegeld met overname Gebr. Ouwendijk

Per 17 september is Aannemersbedrijf Gebr. Ouwendijk B.V. overgenomen door Koers Groep. De overname vormt een samengaan van twee van oorsprong Rotterdamse familiebedrijven die hiermee gaan profiteren van synergie op velerlei gebieden. De overname benadrukt voor Koers Groep de groeiambities die het bedrijf heeft.

Geen groei om de groei, maar groeien om dichtbij de klant te blijven en daardoor optimaal van dienst te kunnen zijn. Een dergelijke groei is in de ogen van directeur Harold Koers van Koers Groep noodzakelijk omdat de klanten ook groeien. “Door deze schaalvergroting kunnen we grotere nationale klanten binnenhalen, terwijl er aan de andere kant lokale klanten bijkomen. Dat geldt zeker voor de overname van Gebr. Ouwendijk die met name een sterke positie heeft in de retailbranche waar het al jarenlang een trouwe partner is van onder andere KPN, Telfort en Van Haren Schoenen B.V. Daarnaast is het bedrijf huisaannemer van Rotterdam The Hague Airport.”

Net als Koers is Aannemersbedrijf Gebr. Ouwendijk een oer-Rotterdamse onderneming die vlak na de Eerste Wereldoorlog, in 1919, werd opgericht door de gebroeders Willem en Cornelis Ouwendijk. Het bedrijf bestaat dus bijna 100 jaar en wordt nog steeds geleid door een Ouwendijk.

Synergie
Hoewel het hier strikt genomen gaat om een overname, vormt het tevens een samengaan van twee familiebedrijven die gaan profiteren van de synergie die dit oplevert. Zoals Harold Koers het zegt: “Met de overname van Gebr. Ouwendijk halen wij een schat aan ervaring en vakkennis binnen, die je in de huidige tijd nauwelijks meer aantreft. Gebr. Ouwendijk is een ouderwetse onderneming, in de meest positieve zin van het woord, waar degelijkheid en betrouwbaarheid nog steeds belangrijk zijn. En dat hebben ze gemeen met Koers. Wij zijn blij dat de huidige eigenaar Cees Ouwendijk, nog steeds een Ouwendijk dus, ook na de overname aan het roer blijft staan, zodat we voorlopig kunnen blijven profiteren van zijn vakkennis en leiderschap.”
 

Reacties