Mondia koopt winkelcentrum Buitenmere

Mondia Investments uit Utrecht heeft eind vorig jaar een deel van het winkelcomplex Buitenmere in Almere-Buiten voor circa €17.5 miljoen gekocht van een particuliere ontwikkelaar. Het verkochte, Blok 3 (van in totaal acht bouwblokken), omvat de commerciële ruimten op de begane grond en eerste verdieping van de onlangs opgeleverde nieuwbouwontwikkeling.

Cushman & Wakefield adviseerde de particuliere ontwikkelaar bij de dispositie van het complex. Mondia Investments werd op commercieel gebied geadviseerd door CB Richard Ellis en op technisch gebied door Watts Consultants.

De voornaamste huurder is C1000 die hier haar grootste supermarkt van Nederland exploiteert. De supermarkt beslaat circa 4.000 m². Overige huurders zijn Action, Wibra, Team Kapsalon, Beter Horen en Lizaan Haarmode. Het winkelgedeelte meet in totaal 6.500 m².

De parkeerkelder telt circa 200 plaatsen, dit aantal zal in de nabije toekomst verdubbeld worden. Boven de winkels liggen 80 appartementen verdeeld over twee woontorens welke voor de verhuur beschikbaar zijn. Zowel de parkeerkelder als de appartementen behoren niet tot de transactie.

Blok 3 en het gehele winkelcentrum Buitenmere zijn onderdeel van de ontwikkeling binnen stadsdeelcentrum Almere Buiten. De komende jaren zal Almere Buiten groeien tot een zelfstandig functionerend stadsdeel met ruim 50.000 inwoners. Het bestaande winkelcentrum was gebouwd voor 25.000 inwoners. De groei betekent een toename van detailhandel, horeca, maatschappelijke voorzieningen, woningen en parkeervoorzieningen. Met het ernaast liggende, bestaande winkelcentrum DoeMere zal een stadsdeelcentrum ontstaan met meer dan 110 winkels.

 

 

Reacties

Lees onze special over Special Woonvormen 2022