Discussiëren over de stad van de toekomst op Vastgoed 3.0

De stad van de toekomst zal er anders uitzien dan de stad van nu. Urbanisatiegraad blijft stijgen, klimaatveranderingen en de groeiende aantrekkingskracht verandert het leven in de stad. Mensen als Winy Maas (MVRDV), Paul Stavert (Powerhouse Company) en Desiree Uitzetter van BPD tonen hun visies op Vastgoed 3.0.

De complexiteit van de vastgoedopgaven neemt toe. Internationale ontwikkelingen en tal van innovaties volgen elkaar in hoog tempo op. Dit stelt hoge eisen aan de visie op en aanpak van vastgoedopgaven.

Zo maakt Winy Maas (MVRDV) op 14 november op het premium edition van Vastgoed 3.0 op het Campinaterrein in Eindhoven u deelgenoot van een visionaire reis over de toekomst van de stedelijke ontwikkeling vanuit zijn internationale ervaringen. Als supervisor van Eindhoven laat hij zien hoe hij dit in praktijk brengt. Naast steden, is ook de (her-)ontwikkeling van gebieden een wezenlijke opgave waar we voor staan. Oude, veelal industriële, gebieden hebben hun functie verloren, zijn bijna opgeslokt door de stedelijke omgevingen en schreeuwen om nieuwe invullingen.

Paul Stavert (Powerhouse Company) laat zien hoe goede architectuur en commerciële haalbaarheid leiden tot spraakmakende oplossingen. In een down-to-earth presentatie toont hij zijn internationale prijswinnaars en vertelt over de afwegingen die zijn team neemt. Realitycheck: prijswinnaar District E Eindhoven.

Desirée Uitzetter (BPD) laat zien hoe BPD op bijzondere wijze toekomstbestendige gebieden ontwikkelt. Zij geeft een kijkje in de keuken van Creating Living Environments en laat zien hoe zij deze aanpak toepassen op de herontwikkeling van het Campinaterrein.

Vastgoed 3.0 is te gast in Eindhoven. Wethouder Yasin Torunoglu zal op 14 november in een korte pitch demonstreren hoe deze ambitie werkelijkheid wordt. De uitdagingen, de risico’s, de successen en uiteraard de lessons learned. Meer informatie is te vinden op www.vastgoed30.nl



Reacties


Laatste nieuws