‘Onze welvaart is enorm, maar niet vanzelfsprekend’

“Het gaat uitzonderlijk goed met Nederland en onze economie. Voor een doorsnee mens zijn er weinig plekken waar je beter kunt wonen en werken. Maar toch klagen we nog te veel.”

Voormalig directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) en Eerste Kamerlid Paul Schnabel is duidelijk, wij Nederlanders mogen trots op ons land zijn en moeten beseffen dat de huidige welvaart niet vanzelfsprekend is. “We moeten daarom heel hard werken om dat te behouden”, zegt Schnabel in het magazine Toekomstbouwers van Dutch Green Building Council dat op 13 september uitkomt.

Personeelstekort
Een nijpend probleem dat Schnabel voorziet is het gebrek aan personeel. Dat staat volgens hem ook de energietransitie in de weg. “Die transitie vraagt überhaupt om een enorme investering en cultuuromslag van burgers en bedrijven”, stelt hij.

Ondanks die constatering is hij niet somber: “Gelukkig zijn we in Nederland op de goede weg. Nu moeten we onder meer snel bedenken hoe we duurzaam opgewekte energie kunnen opslaan.”

Mogelijke oplossingen
Schnabel heeft al een beeld van mogelijke oplossingen en die zal hij delen op het DGBC Congres op 27 september. Dan kijkt Schnabel niet alleen naar het verleden en heden, hij zal ook ingaan op de oplossingen voor de toekomst. Zo ziet hij namelijk volop mogelijkheden in het onderwijs en het bieden van kansen aan oudere werknemers.

Meer informatie over het DGBC Congres met het thema Paris Proof is hier te vinden.  Als u de relatiecode DGBW2018VJ gebruikt kunt u als lezer van Vastgoedjournaal gratis naar dit congres. 

Reacties