KPMG laat opnieuw groot kantoor bouwen

KPMG en CRA Vastgoed hebben overeenstemming bereikt over de realisatie en huur van een nieuw kantoor te Eindhoven. In augustus 2012 wordt dit 12.000 m2 grote kantoor door KPMG en KPMG Meijburg & Co in gebruik genomen. Van Gool Elburg begeleidde KPMG en DTZ Zadelhoff trad op als adviseur voor CRA Vastgoed. Het bericht komt kort na een eerder artikel in Vastgoedjournaal over de verschillende nieuwbouwprojecten door accountantskantoren.

Lees ook:

- OVG ontwikkelt nieuw kantoor voor KPMG in Den Haag

- ‘Accountants gaan niet profiteren van ontwikkelwinst'

De nieuwe huisvesting van KPMG in Eindhoven neemt ook de functie van de KPMG en KPMG Meijburg & Co vestiging in Den Bosch over. CRA Vastgoed, onderdeel van de VB groep, ontwikkelde een concept voor de realisatie van 12.000 m² bruto kantoor oppervlakte aan de Prof. Dr. Dorgelolaan in Eindhoven. Dit voor de markt ontwikkelde kantoorconcept aan een van de belangrijkste ontsluitingswegen naar het centrum van Eindhoven, is dicht bij dit centrum en het centraal station.

In het voorjaar van 2010 kregen de plannen van KPMG en KPMG Meijburg & Co verder gestalte. Samen met CRA Vastgoed werd het concept verder uitgewerkt tot een plan waarin de wensen van KPMG als eerste huurder vorm kregen. Tegelijkertijd bleef voor het nog resterende verhuurbare oppervlak voor aanvullende huurders een optimale opzet gewaarborgd.

Het gebouw van totaal 40 meter hoogte heeft 8 kantoorverdiepingen. Daaronder bevindt zich een parkeergarage zowel ondergronds als op de eerste twee lagen. Het markante gebouw, bestaande uit twee schijven met bakstenen gevels en een glazen tussendeel, staat aan de zuidzijde van de Prof. Dr. Dorgelolaan. Het totale verhuurbare vloeroppervlak bedraagt circa 10.800 m². KPMG en KPMG Meijburg & Co nemen hier 7.000 m² van in gebruik. De overige kantoorruimte wordt deels door organisaties uit de VB Groep in gebruik genomen. Er is nog ruimte beschikbaar, waarvoor DTZ Zadelhoff de verhuuropdracht heeft. De start van de bouwwerkzaamheden door Huybregts Relou, eveneens onderdeel van de VB Groep, staat gepland voor februari 2011.

 

Reacties

Lees onze special over Special Woonvormen 2022