ING reageert op terugtrekking uit ontwikkeling Urban Interactive District

Nog geen maand geleden werd de grootschalige ontwikkeling Urban Interactive District in Amsterdam Zuidoost onthuld door de ontwikkelcombinatie OMC met AM, Ballast Nedam en ING als partners. Nu heeft ING haar aandelen overgedragen aan de andere twee. UPDATE: nu met reactie van ING.

Door deze transactie zijn Ballast Nedam Development en AM nu de 50/50 partners in de ontwikkelcombinatie OMC en zullen zij gezamenlijk het project Urban Interactive District (UID) in ArenAPoort Amsterdam Zuidoost verder ontwikkelen.

Bijna 1000 huurwoningen
Het Urban Interactive District (UID), gelegen direct tegenover de Johan Cruijff ArenA in  Amsterdam Zuidoost, moet voor een nieuwe stedelijke dynamiek gaan zorgen door het mengen van verschillende functies die het Arenagebied zullen versterken. Het plan bestaat uit vier clusters met circa 410 sociale huurwoningen, circa 540 vrije sector huurwoningen, circa 30.000 m2 kantooroppervlak, een theater, een hotel, cafés, restaurants, meerdere leisure functies en een gezamenlijke ondergrondse parkeergarage.

Recent heeft OMC de overeenkomst met de gemeente Amsterdam over het programma en de grondprijs voor het UID getekend. De stad werkt sinds 1996 samen met combinatie OMC aan de ontwikkeling van het gebied.

UPDATE 25/7: Carolien van der Giessen, woordvoerder van ING stelt in een nakomende reactie dat het project vroeger onderdeel vormde van de projectenportefeuille van ING Real Estate Development. "Enige jaren geleden hebben we besloten die portefeuille geheel af te bouwen. Dit project in Amsterdam Zuidoost is één van de laatste uit deze ontwikkelportefeuille. Daarom hebben we ons belang in het project verkocht aan AM en Ballast Nedam."



Reacties


Laatste nieuws