BOAG aanwezig bij feestelijke viering start bouw BOLD

Met theater en het gezamenlijk drukken op een knop zijn Manager Gebiedsontwikkeling Noord Co Stor van gemeente Amsterdam en Algemeen Directeur Hans Meurs van VORM, in het bijzijn van een groot aantal betrokkenen, de bouw van het project BOLD symbolisch gestart. 

Een spannende periode is daarmee in gang gezet, want BOLD wordt van vele technische snufjes, en innovatieve en duurzame energietechnologieën voorzien; uitzonderlijk voor een toren van deze hoogte. Dit is voor BOAG een grote, maar vooral een interessante uitdaging in de rol van kwaliteitscontroleur namens woonstichting de Key.

Op de toekomstige hoogbouwstrip van Overhoeks in Amsterdam Noord, recht tegenover het centraal station van Amsterdam, aan de overkant van ’t IJ de energie neutrale woontoren BOLD. Een 80 meter hoge toren met 25 verdiepingen. 203 studentenwoningen op de onderste zes verdiepingen die verhuurd worden door Woonstichting De Key, en daarboven 158 koopappartementen en penthouses.

In het ontwerp zijn zonne- en BIPV gevelpanelen geïntegreerd. Naast de zonnecellen en de warmtepompen wordt er gebruik gemaakt van warmte terugwin units. In een persbericht van VORM geeft Hans Meurs aan dat BOLD met haar toekomstige gevel en zonnepanelen een duurzaamheidsstatement maakt waar niemand omheen kan. Leon Bobbe, bestuurder van de Key voegt daaraan toe: ‘Met BOLD voegt De Key 203 studentenwoningen toe binnen de ring A10 die ook nog hoge duurzaamheid kennen, en dat op een toplocatie in Amsterdam.”

BOAG ogen en oren op bouwplaats namens woonstichting de Key
BOAG is betrokken geweest bij de voorbereiding van de realisatie. Op dit moment ligt de focus op de realisatie zelf. Tevens denken we mee en beoordeelt BOAG of de kwaliteit die door De Key is afgesproken met VORM daadwerkelijk geleverd en gerealiseerd wordt. Hiervoor zal BOAG op korte termijn meedenken en meesturen met de uitwerking van de uitvoeringstekeningen en tijdens de uitvoering controleren of de kwaliteit daadwerkelijk geleverd wordt dan wel verbeterd kan worden.

Marc Mattheijer, projectmanager bij BOAG: "We zijn bijvoorbeeld gebriefd over de werking van de BIPV gevelpanelen, dat staat voor Building Integrated Photo Voltaic , wat in de volksmond ook wel gebouw geïntegreerde zonnecellen wordt genoemd. De panelen bestaan uit 2 platen gehard glas met een tussenlaag van zwarte zonnecellen (monokristallijn). De buitenzijde van de glasplaat is niet glad maar licht gestructureerd om schittering door zon naar de omgeving te voorkomen. De panelen wekken elektriciteit op voor de toekomstige starterswoningen. De ruim 4000 m² aan panelen zijn i.o.v. Klimaatgarant op maat gemaakt en worden in de gevel geïntegreerd door gevelfabrikant Facédo. Kennis over dit product is daarom noodzakelijk om te kwaliteit te kunnen borgen."

De verwachte oplevering van BOLD is eind 2020 tot en met eerste kwartaal 2021.

Kerngetallen

Naam project:

BOLD Overhoeks

Adres en plaats:

Kavel 5 Overhoeks, Amsterdam (Badhuiskade-Bercylaan)

Opdrachtgever:

Vorm Ontwikkeling B.V.

Afnemer:

Woonstichting Lieve de Key voor 203 studentenwoningen en fietsenstalling

Architect:

Oever Zaaijer

Aannemer:

Vorm Bouw

Installatie adviseur:

VIAC

Bouwfysica

Geluid Plus Adviseurs

Constructeur

van Rossum

Bouwkosten:

Voor rekening woonstichting de Key (stuwo’s); € 8.500.000,- incl BTW

Startdatum project (BOAG betrokken):

januari 2018

Startdatum bouw:

december 2017

Opleverdatum:

4 oktober 2021

Oppervlakte:

33.100 m2 totaal (incl 158 koop app., parkeren, commerciële ruimten)

Verdiepingen:

2 kelderlagen en 24 verdiepingen

Parkeerplaatsen:

Fietsenstalling (woonstichting de Key)

 

Reacties