KKR en Round Hill Capital kopen voormalig Oudenrijn Ziekenhuis in Utrecht

Een joint venture van KKR en Round Hill Capital heeft het voormalig Oudenrijn Ziekenhuis in Utrecht gekocht met het ontwikkelplan om op deze locatie 750 studenten en starterswoningen te realiseren.

Het project is geheel ontwikkeld door en gekocht van ontwikkelaar OCO, een samenwerking tussen Van Beek & Partners Vastgoedbeleggingen, Veluwezoom Verkerk Vastgoedontwikkeling en DSO Deelnemingen en met als gedelegeerd ontwikkelaar ICOON Vastgoed. De realisatie van het plan is in handen van Wessels Rijssen en Veluwezoom Verkerk Bouw, beide VolkerWessels ondernemingen.

Eerste deal
Dit is de eerste transactie van KKR en Round Hill op het gebied van studentenhuisvesting. Nederland en specifiek Utrecht worden gekenmerkt door een gunstige vraag- en aanboddynamiek op de woningmarkt en is door robuuste economische groei fundamenteel aantrekkelijk voor beleggers.

Het pand, waarin het voormalige Oudenrijn Ziekenhuis was gevestigd, zal worden getransformeerd tot 114 short-stay woningen. Daarnaast zal op het terrein een toren van 23 verdiepingen worden gebouwd met 463 studentenwoningen en ook twee blokken met in totaal 173 woningen voor young professionals. Ook zullen op de locatie speciale voorzieningen en gemeenschappelijke ruimtes voor de studenten worden gerealiseerd.

Locatie
In de komende twee jaar zal het project gerealiseerd worden aan de Beneluxlaan – Van Heuven Goedhartlaan in Utrecht. De locatie is gunstig gelegen op tien minuten afstand van Utrecht Centraal Station en het stadscentrum en zal in 2019 rechtstreeks worden verbonden met de Universiteit Utrecht via een nieuwe tramverbinding.

Er is in Utrecht een sterke en toenemende vraag naar hoogwaardige (studenten)woningen en het project zal in deze groeiende behoefte voorzien . Utrecht is de op drie na grootste stad van Nederland en is de tweede studentenstad van Nederland, met een huidige studentenbevolking van ongeveer 60.000, welk naar verwachting zal toenemen.

BEZOEKTIP
20 september - Studentenhuisvesting 

 

 

Reacties

Ernst-Jan Molenkamp

[Deze reactie is door de gebruiker verwijderd]