Xior koopt 526 studentenkamers voor €95 miljoen

Het Belgische beursfonds Xior Student Housing NV heeft een koopovereenkomst afgesloten voor de verwerving van twee studentencomplexen gelegen in Amsterdam en Utrecht.

De transactie heeft een totale verwachte investeringswaarde van om en bij €95 miljoen en wordt gefinancierd door overname van 100% van de aandelen in de betrokken vastgoedvennootschappen.

Het gaat om twee complexen aan de Karspeldreef te Amsterdam respectievelijk Rotsoord te Utrecht.

Reactie
Christian Teunissen, CEO van Xior: "De verwerving van deze sites zal het aanbod van Xior verder versterken in twee van de grootste Nederlandse studentensteden en beide projecten passen dan ook perfect in onze strategie om onze portefeuille verder te laten aangroeien met kwaliteitsvolle en grootschalige studentenhuisvestingsprojecten."

Wat is er aangekocht?
1) Studentencomplex te Amsterdam – 320 units: Deze locatie te Amsterdam, die voortdurend in erfpacht is gegeven, is gelegen aan de Karspeldreef, vlakbij het Amsterdam Bijlmer Arena Station. Op deze sites wordt de (her)ontwikkeling voorzien van in totaal uiteindelijk 320 zelfstandige studentenunits, wat meteen het grootste studentencomplex zal vormen in de portefeuille van Xior.

Het betreft een reconversieproject van een kantoorgebouw bestaande uit 6 aaneengeschakelde gebouwen met elk hun eigen voorzieningen (zoals bvb. lift). In het pand worden tevens 170 parkeerplaatsen voorzien.

2) Studentencomplex te Utrecht – 206 units: De locatie te Utrecht is gelegen aan het Rotsoord. Op deze sites wordt de ontwikkeling voorzien van 206 zelfstandige studentenunits. Naast ruimte voor wonen bestaat hier een grote diversiteit aan andere (commerciële) activiteiten zoals restaurants, onderwijs en kleine bedrijven. Vlakbij het terrein ligt tevens het trein-, bus- en tramstation Utrecht Vaartsche Rijn.

Tip: Xior is één van de sprekers op het Studentenhuisvesting Congres op 20 september. Lees verder voor deze bijeenkomst!

 

Reacties