Geldvoorelkaar.nl ontwikkelt nieuw product voor beleggingsvastgoed

Het grootste crowdfundingsplatform van Nederland, Geldvoorelkaar.nl, werkt aan een nieuw product dat speciaal gericht is op vastgoedbeleggers. Directeur Edwin Adams geeft voor Vastgoedjournaal een toelichting op de plannen.

Het nieuwe product dat Geldvoorelkaar.nl ontwikkelt, combineert leningen met een aflossingsvrije en een annuïtaire component met verschillende looptijden. Directeur Edwin Adams van Geldvoorelkaar.nl constateert dat in de markt veel behoefte bestaat aan deze combinatie: "Wij willen bereiken dat geld ophalen via crowdfunding steeds gebruikelijker wordt in de vastgoedmarkt."

Verhuren
Het crowdfundingsplatform heeft inmiddels veel projecten van vastgoedbeleggers weten te financieren. "Dit betreft dan meestal box-3 panden die zijn bedoeld om te verhuren. Een belegger koopt het pand, en maakt het (weer) geschikt voor bewoning. Vervolgens wordt het verhuurd."

Waarom zou een vastgoedbelegger kiezen voor deze manier van financieren? "Het is een nieuwe manier om het te organiseren. Het is aantrekkelijk nu bestaande partijen waaronder de banken dat maar in beperkte mate doen”, legt Adams uit.

Onderpand
Voor de crowdfunding-investeerders is een lening met eerste hypotheekrecht als onderpand interessant. "Het eerste hypotheekrecht verschaft de investeerders zekerheid."

Crowdfunding is geld lenen van een grote groep investeerders. Degene die geld leent, de geldnemer, betaalt het geleende bedrag met rente terug. De terugbetalingen worden via het crowdfundingsplatform Geldvoorelkaar.nl weer verdeeld onder de investeerders.

Geslaagde combinatie
Inmiddels worden op Geldvoorelkaar.nl al projecten gepubliceerd met een aflossingsvrije en een annuïtaire component. Het gaat dan niet alleen om vastgoed. Zo werd onlangs voor een bedrijfsovername meer dan een miljoen euro gefinancierd met deze constructie.

Wanneer de combinatie ook als nieuw product zal worden aangeboden, kan Adams nog niet precies zeggen. "We zijn nog bezig met de afwerking. Zo'n lening is een hele verantwoordelijkheid. Pas als alles netjes staat opgelijnd, zullen we het product presenteren. De verwachting is dat we het ergens na de zomervakantie kunnen gaan aanbieden."

“Ook in de aanloop naar de introductie van dit nieuwe product denkt Geldvoorelkaar.nl al graag mee met vastgoedbeleggers over de mogelijkheden,” aldus Adams.

In bezit van AFM vergunning
Geldvoorelkaar.nl is het grootste crowdfundingsplatform van Nederland en beschikt over een AFM vergunning. Sinds de oprichting in 2011 is er al voor meer dan €130 miljoen gefinancierd door de deelnemers.

Reacties

Lees onze special over Vastgoedadviseurs over hun stad